'Ağınlı kadın girişimcilerimiz önemli bir başarı hikâyesi yazıyor'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ağın'da kadınlarla bir araya geldi.

'Ağınlı kadın girişimcilerimiz önemli bir başarı hikâyesi yazıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ağın ilçesinde kadın girişimciler tarafından kurulan Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti.

BAŞKAN GENÇ: “AĞIN İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Alan’ı ilçelerinde görmekten oldukça memnun olduklarını ifade eden Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Samiye Genç, “Ağın’da kendimizi yalnız ve sahipsiz hissediyoruz. Yetkili birileri gelse, misafirimiz olsa ve bize destek olsa diye bekliyoruz. Sizlerin bu ziyaretleriniz bize güç verdi” dedi

Kooperatifte 22 kadın olarak faaliyet gösterdiklerini, Tadım Heyeti,  Fiyat Belirleme Komisyonu ve Sosyal İşler Komisyonu olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Samiye Genç,  badem şekeri ve Ağın leblebisi ürettiklerini dile getirdi.

Leblebi üretiminde bazı problemler yaşadıklarını, nohut alımında sorun yaşadıklarını ve mekân problemi yaşadıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Ağın’ın kadınları hakikaten çok çalışkanlar. Bütün kadınlar aslında çok çalışkan ama imkânsızlıklar problem olabiliyor. Biliyorsunuz nüfusu çok az bir yer imkânları çok kısıtlı. Buna rağmen arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar. Para kazanıyorlar mı derseniz sağ olsunlar hepsi gönüllü çalışıyorlar. Para önemli değil, yeter ki Ağın tanıtılsın, Ağın kazansın diyorlar. Bu gayretimiz aynı zamanda Elazığ’ın da tanıtımına katkı sunuyor. Türkiye'nin her yerine ürün gönderiyoruz. Etiketlerimizde Ağın bademi ve Ağın Leblebisi yazıyor. Bu durum ilçemiz ve ilimizin tanıtımına önemli, destek sağlıyor” dedi.

BAŞKAN ALAN: "AĞIN’DA GİRİŞİMCİ KADINLARIMIZ BÜYÜK İŞLER BAŞARIYORLAR"

Ağın’da; inanmış, gayretli ve girişimci az sayıda kadının, zorlu bir mücadele örneği vererek büyük işler başardıklarına şahit olduklarını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ağınlı kadınların bu azmi ve mücadelesini canı gönülden desteklediklerini belirtti.

BAŞKAN ALAN: "ETAK PROJEMİZ İLE COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİMİZİ ÜLKEMİZE TANITACAĞIZ"

Geçmiş dönemde Ticaret ve Sanayi Odasına seçildiği süreçte kendisine yapmış oldukları ziyarette kooperatif başkanına mutlaka Ağın’ı ve kendilerini ziyaret edeceğine söz verdiğini dile getiren Başkan Alan, tarımsal üretim ve coğrafi işaretli ürünlerin entegre tesislerde işlenip paketlenerek marka halinde piyasaya sunulması konusunda projeler  yürüttüklerini ifade etti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak ETAK ismiyle Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri  projesini hayata geçirdiklerini, bu kapsamda ilçelerin ürettikleri ürünlerin işlenme ve pazarlanmasında önemli roller üstlendiklerini, ifade eden Başkan Alan, “Baskil kaysısı, Badem şekeri, Ağın Leblebisi,  Ağın Badem şekeri gibi ürünlerimizi geniş kitlelere ve yeni pazarlara ulaştırmak istiyoruz. Bu konuda çalışan profesyonel ekibimiz sizleri ziyaret edecek. Bizler de onlarla toplantılar yaparak bu konuda sizlere nasıl destekler sunarız, siz üreticilerin emeklerinizin karşılığını nasıl alabilirsiniz konularını görüşüp desteklerimizi sunacağız. Bu konuda profesyonel bir ekiple çalışıyoruz ve önemli bir mesafe aldık. Sizler, Ticaret ve Sanayi Odamıza kayıtlı üyelerimizsiniz ve ben başkanınız olarak her zaman sizlerle beraberim. Bir telefon kadar size yakınım. Kendinizi asla yalnız hissetmeyin. Yeni seçilmiş belediye başkanımız da bilgi birikimi olan bir arkadaşımız. Malatya'da çalıştığı süre içerisinde de kayısı ile ilgili çalışmaları var. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu etti. Bu konuya hakim olması bizim için önemli. Geçmiş dönemde başkanlık yapan belediye başkanımız da mutlaka değerlidir, kıymetlidir. O yüzden rahat olun. İnşallah ilerleyen zamanlarda bunu göreceksiniz. Bizi kabul ettiğiniz için Odam ve şahsım adına sizlere teşekkür ediyor ve başarılarınızın artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.