AK Parti, Elazığ'daki genç STK'larla buluştu

AK Parti Elazığ İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sivil Toplum ve Halkla ilişkiler Başkanı Elazığ'daki genç STK'larla bir araya geldi.

AK Parti, Elazığ'daki genç STK'larla buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür Park Mamurat'ül Aziz'de gerçekleştirilen toplantıya Genel Merkez Gençlik Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Muhammed Cem Çekerek ve İlimizde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

İlimizde yapılan yardım faaliyetlerine ilişkin konuların ele alındığı toplantıda, karşılıklı görüş ve değerlendirmelerde bulunuldu.

İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm, "Sivil Toplum Kuruluşları'nın yaygın olduğu ve kabul gördüğü toplumlarda problemlerin çözümlerinin daha kolay olduğu, kurum ve kuruluşlar arasındaki ilişki ve münasebetlerinde daha medeni ve hoşgörülü bir şekilde yürütüldüğü su götürmez bir gerçektir. Bizlerde bu anlamda Sivil Toplum Kuruluşları ile her zaman iş birliği ve paylaşımcı bir anlayış içerisinde olarak saydamlıktan hiçbir zaman ödün vermedik.

Gençler için STK'ların önemine değinen Kürüm, "Gençlerin STK'larda edinecekleri tecrübe onların toplumda ileriye dönük üstlenecekleri rollerde önemli bir misyon teşkil ettiğini ve bu nedenle Sivil Toplum Kuruluşları'nın iyi değerlendirilmesi" hususlarına dikkat çekti.

"BÖLGEMİZDE İLK DEFA 32 STK VE 150 KATILIMCININ İŞTİRAK ETTİĞİ GENİŞ KATILIMLI BİR STK BULUŞMASI YAPTIK"

Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) sağlıktan eğitime, çevreden doğal afetlere kadar çok geniş bir alanda sorumlulukları vardır. İlimizde faaliyet gösteren Cumhurbaşkanlığı himayesinde çok sayıda kurum ve kuruluşun desteği ile şehrimizin en önemli eğitim ve kültür tesisi olan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi bunun en güzel örneğidir. Bu hususta Gençlik Merkezimizi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi olduk. Sivil Toplum Örgütlerinin İpek Yoluy'la koordineli çalışması hususunda hem ilimiz açısıdan hem de gençlerimiz açısından daha faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi.

STK’ların yürütmüş oldukları faaliyetlerle ilgili çalışmalar hakkında bilgi alarak talepleri değerlendiren Başkan Kürüm, STK’lar arasında işbirliği ve koordinasyonda daha etkili bir iletişim ve çalışma programının sağlanması için bu toplantılara devam edileceğini belirtti.