Elazığ'da piknik alanı tartışması

Elazığ'da Aydınlar Köyü'ndeki piknik alanının özel mülk ilan edilmesi tartışma yarattı. Köy muhtarı, piknikçilerin köye gelmesi durumunda yasal işlem başlatacaklarını belirtti.

Elazığ'da piknik alanı tartışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın merkezine bağlı Aydınlar Köyü'nde bulunan piknik alanı, 2020 yılından itibaren özel mülk olarak ilan edildi ve halka kapatıldı.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte, piknik yapmak isteyenler için konu yeniden gündeme geldi.

Köy Muhtarı Mustafa Okçu, yapılan açıklamalarda, "Son üç yıldır köyümüz parkı halka kapalı. Bunun nedeni, park alanında bulunan bahçe ve arsaların köylülerimize ait özel mülk olmasıdır. Köylülerimizin izni olmadan bu alanlar kullanılamıyor." dedi.

Muhtarlık olarak alınan bu kararı desteklediklerini ve mahalli idarelere resmi başvuruları gerçekleştirdiklerini belirten Okçu, halen özel mülk ilan edilen bu alanlarda piknik yapmak isteyen vatandaşların köylerine geldiğini ifade etti. Köy güzergahı üzerinde birçok uyarı yazısı bulunduğunu ancak bazı ziyaretçilerin ısrarla piknik yapmak için köye gelmeye devam ettiğini dile getirdi.

Okçu, "Bu durum bizi son derece üzmekte ve köy sakinleri ile gelen piknikçiler arasında olumsuz olaylara neden olmaktadır. Tüm uyarılara rağmen köyümüze gelmek isteyen piknikçiler hakkında yasal işlemlere başvuracağımız açıktır." şeklinde konuştu.