Elazığ'ın ekonomisine can verecek dev proje geliyor!

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, Kanal 23'teki Gece Görüşü programında Kuyumcu Kent projesini duyurdu, şehrin vizyonunu ve istihdamını şekillendirecek bir projeye dikkat çekti.

Elazığ'ın ekonomisine can verecek dev proje geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Haber... Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, geçtiğimiz gün Kanal 23’te Hasan Bak'ın sunduğu Gece Görüşü programına konuk oldu ve Kuyumcu Kent projesini duyurdu.

Elazığ'ın ekonomisine can verecek dev proje geliyor!

Başkan Çakmakçı, Kuyumcu Kent projesinin Elazığ'da hayata geçirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver'in girişimiyle Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren Çakmakçı, projenin hayata geçirilmesi için bir yer talebinde bulunduğunu, bu konuda da diğer vekillerin ve belediye başkanının da destekleriyle gerekli adımların atılıp bir an önce Kuyumcu Kent'i yapmak istediklerini dile getirdi.

Kuyumcu Kent'in sadece Elazığ'ın değil, Türkiye genelinde önemli bir proje olduğunu vurgulayan Çakmakçı, projenin şehrin vizyonunu ve kuyumculuk sektörünün geleceğini şekillendireceğini ifade etti.

Elazığ'ın ekonomisine can verecek dev proje geliyor!

Proje kapsamında, kuyumcuların yanı sıra kafeler, restoranlar, sosyal alanlar, gelinlikçiler, beyaz eşya satıcıları, mobilyacılar, perdeciler, halıcılar, fotoğrafçılar ve otopark gibi alanların yer alacağını belirten Çakmakçı, proje ile şehre 1500 - 2000 arası kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı.