'4 bin esnafımız 77 milyon TL kredi kullanmıştır'

Odalarının çok yoğun girişimleri neticesinde KOSGEB üzerinde sağlanan sıfır faizli kredi kullandırılması noktasında çok önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Elazığ Ticaret Sanayi Odası'nın (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, bu kapsamda yaklaşık 4 bin esnafın 77 milyon TL kredi kullandığını söyledi.

'4 bin esnafımız 77 milyon TL kredi kullanmıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yılmaz, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fikret Çelik’i ziyaret ederek, esnaf ve sanatkarların sorunları hakkında istişarede bulundu.

Oda üyeleri başta olmak üzere esnaf ve sanatkarların en önemli sorunlarından biri olan kredi, finansmana ulaşma noktasında tarihi destekler verdiklerini vurgulayan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, “Üyelerimizin finansmana ulaşması noktasında 2017 yılı içerisinde Elazığ TSO olarak tarihi destekler ve girişimlerde bulunduk. Öncelikle Başbakanlık, TOBB, BDDK, Ekonomi, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığına esnaf ve sanatkarların sicil affının bankalar tarafından uygulanmadığı ve bu konunun ortaya çıkardığı mağduriyetin çözümünü talep ettik. Bu konu bir çok bakan ve hatta başbakan tarafından kürsülerde dile getirilerek bankacılık sektörünün dikkati çekilmiştir. Yine üyelerimiz için en önemli sorun olan krediye ulaşma noktasında, odamızın çok yoğun girişimleri neticesinde ilimiz için KOSGEB üzerinde sağlanan sıfır faizli kredi kullandırılması noktasında çok önemli kazanımlar elde edilmiştir"dedi.

Yaklaşık 4 bin esnafın 77 milyon TL kredi kullandığını aktaran Başkan Alan, “Yine aynı dönemde odamız ve TOBB müşterekliğinde düşük faizli bir kredi uygulaması yaparak odamız üyesi işletmelere 10 milyon TL kredi verilmesine öncülük edilmiştir. Ayrıca, 2017 yılı içerisinde yeniden yapılanması sağlanan Kredi Garanti Fonu’nun odamız bünyesinde şubesi açılarak kredi kullanmada teminat sorunu yaşayan işletmeler için çok büyük bir önem taşıyan KGF şubesinin hizmet vermesi sağlanmıştır. Finansal anlamda ilimiz esnaf ve sanatkarlarına yönelik olarak bu tarihi fırsatlar sağlanmıştır. İnşallah 2018 yılı içerisinde de bu destek mekanizmalarının güçlenerek devam ettirilmesine öncülük etmenin gayretinde olacağız. Amacımız ilimizdeki tüm oda ve meslek kuruluşları ile bu hizmetleri müşterek olarak vermektir” diye konuştu.