10 TL'lik banknotlarda değişiklik

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) başkan değişikliği nedeniyle değiştirilen yeni banknotları bugün itibarıyla piyasaya sürecek.

10 TL'lik banknotlarda değişiklik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi Gazete’nin 27 Nisan 2022 tarihli 31822. Sayısında yer alan düzenlemede, E9 Emisyon Grubu VI. tertip 10 TL banknotların bugünden itibaren TCMB tarafından piyasaya sürüleceği bildirildi. VI. tertip 10 TL banknotlardaki imzalar Başkan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile birlikte Başkan Yardımcısı Mustafa Duman’a ait olacak şekilde yeniden düzenlendi.

ESKİ SÜRÜMLE BİRLİKTE TEDAVÜL EDECEK

Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II., III., IV. ve V. tertipleriyle tamamen aynı olmakla birlikte I., II., III., IV., V. ve VI. tertip banknotlar birlikte tedavül edecek. Şu an tedavülde olan 10 TL’lik banknotların üzerinde Merkez Bakası eski başkanı Murat Uysal ile yardımcısının imzası bulunuyor.

500 TL'LİK BANKNOT İDDİASI

Öte yandan Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, geçtiğimiz günlerde 500 TL'lik yeni banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıkların başladığını iddia etti. Kişisel Twitter hesabından açıklama yaparak hazırlıkların başladığını öne süren Babuşçu'nun iddialarına resmi kaynaklardan henüz açıklama gelmedi.