'3-4 tane teröristi gönderdiler'

Cumhurbaşkanı, NATO'ya girmek isteyen İsveç ve Finlandiya'nın teröristleri iade etme taahhüdüne ilişkin, 'Verilmiş sözler var' dedi.

'3-4 tane teröristi gönderdiler'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi dönüşü gazetecilerin sorularını cevapladı.

Önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, İsveç ve Finlandiya ile yapılan anlaşmanın Türkiye için bir zafer olduğunu dikkat çekerek, "Finlandiya ve İsveç’le imzaladığımız üçlü muhtıradaki terörizm ve dayanışma hususları tüm müttefikler için yol gösterici olacaktır" dedi.

"KAPI GİBİ BELGELER ELDE, GEREĞİNİ YAPARIZ"

İki ülkenin üyeliğine 'evet' denildikten sonraki süreçte sözlerini yerine getirilip getirilmediğinin yakında takip edilliceğini belirten Erdoğan, "Herhangi bir yanlışları vesaire olduğu zaman zaten kapı gibi belgeler elde, oradan gereğini yaparız" dedi.

"BUNLAR BİZİM İÇİN YETER DEĞİL"

İmzalanan muhtıra sonrası İsveç'in teröristleri iadesi konusunda sorulan bir soruya Erdoğan, "Şimdi bu konuda verilmiş sözler var. Örneğin İsveç 73 teröristi bize gönderecek. Şu anda 3-4 tane gönderdiler. Ama bunlar bizim için yeterli değil" dedi.

Erdoğan açıklamarına şu şekilde devam etti: 

Tabii bunları Adalet Bakanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız, Milli İstihbarat Teşkilatımız yakın markaja alıp takibini yapacak ve bu teröristleri gönderin bakalım diyecek. Bunların hepsi bizim taleplerimiz olarak şu anda ortada. Bunlar geldi geldi; gelmediği takdirde gereği ne ise o gereğini de biz her an kurumlarımız ve birimlerimiz vasıtasıyla yapmaya devam edeceğiz.