Elazığ'da fırıncıların 80 derecelik ekmek mesaisi
Elazığ'da 40 derece sıcakta, 300 derecelik fırınların başında çalışan ustalar ter döküyor.
Elazığ'da hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu günlerde, fırın ustaları 300 derecelik fırınların başında ter dökmeye devam ediyor.
Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası Elazığ'da da etkisini gösterirken, sıcaklıkla en çok mücadele eden meslek gruplarından biri fırıncılar oldu.
Kent genelinde sabahın erken saatlerinden itibaren mesaiye başlayan fırıncılar, ekmek ve yemek pişirimi sırasında hem fırının ateşiyle hem de dışarıdaki sıcak havayla mücadele ediyor.
İçerideki hava sıcaklığının 60 ile 80 dereceye ulaştığı bu ortamda çalışan fırıncılar, zaman zaman ellerini ve yüzlerini soğuk suyla yıkayarak serinlemeye çalışıyor.
Yıllardır fırıncılık yapan Harun Can, 'Dışarısı 40 derece ama içerisi 60'ın üstüne çıkıyor. Zor şartlarda da olsa ekmeğimizin peşindeyiz' dedi. Usta Mehmet Durmuş ise 'Sıcaklık dayanılmaz boyutta ama mecburuz, çalışmak zorundayız' ifadelerini kullandı.