Elazığ KOBİ'lerine bir müjde daha

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) ile KOSGEB arasında imzalanan protokol ile Elazığ KOBİ'lerinin DMO tedarikçisi olması hususunda önemli bir adım atıldı.

TAKİP ET

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ile Elazığ DMO Bölge Müdürü Özbek tarafından üzerinde uzun bir süreden beri çalışılan proje Kasım ayı içerisinde hayata geçiyor.

ELAZIĞ'IN ‘PİLOT İL' OLMASI KOBİ'LERE İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT

Elazığ TSO'da bir araya gelen Elazığ DMO Müdürü Mustafa Özbek ile Elazığ TSO Başkanı İdris Alan Kasım ayı içerisinde KOBİ temsilcileriyle bir toplantı yapılarak konunun istişare edilmesini kararlaştırdılar.

Başkan Alan konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “DMO Bölge Müdürümüz Sayın Mustafa Özbek uzun yıllardan beri ilimizde hizmet vermekte olup, bir süre Diyarbakır'da görev yaptıktan sonra tekrar ilimize dönerek görevine başlamış ve bu süreçte ilimizdeki KOBİ'lere ne yapılabilir hususunda görüş alışverişinde bulunmuştuk. Yapılan bu istişareler sonucunda DMO Genel Müdürlüğü tarafından KOSGEB ile imzalanan protokol çerçevesinde Elazığ pilot il olarak uygulama kapsamına dahil olmuştur. Kasım ayı içerisinde belirlenecek tarihte ilimizdeki KOBİ temsilcileriyle DMO ve KOSGEB Genel Müdürlüğünün katılımı ile bir istişare toplantısı yaparak konuyu paylaşacağız. Pilot il olan Elazığ'da KOBİ'lerimiz KOSGEB tarafından sağlanacak özel desteklerle DMO'nun tedarik zincirinde yer alarak kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarına yönelik DMO tarafından talep edilecek ürünlerin üretimini sağlayacaklardır. Büyük bir daralma ve ekonomik sıkıntılardan geçtiğimiz bu süreç içerisinde KOSGEM desteklerinden istifade ederek DMO'nun tedarik zincirinde yer almak ilimiz KOBİ'leri için son derece önemli bir destek olacaktır. Oda olarak en büyük hedefimiz ilimizde yatırımların ve ticaretin canlanması, işletmelerin büyümesinin önünün açılması ve işsizlik sorununu çözümüdür. Bu doğrultuda son derece önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Odamızın yoğun girişimleri neticesinde ilimizdeki mevcut yatırımların 6. Bölge desteklerinden istifade etmesi sözü Sayın Başbakanımızdan alınmış ve Elazığ Sayın Başbakanımızın açıkladığı gibi Cazibe Merkezi iller arasında yer almıştır. Basınla paylaşılan son araştırmalar da Elazığ'ın ülkemizde yatırım yapılabilir ve yaşanabilir iller sıralamasında ilk 20 il içerisinde yer alması tüm bu girişimlerimizin yatırımlar açısından anlam kazanmasına vesile olmuştur. İlimiz açısından son derece önemli ve sevindirici gelişmeler yaşanmaktadır. Tüm gayemiz ticaretimizin canlanması, üretim kapasitemizin artması ve bunlara bağlı olarak işsizlik sorun çözümüdür. Ben bu vesile ile bu önemli projede Elazığ'ın pilot il olmasında çok değerli katkıları olan DMO Bölge Müdürümüz Sayın Özbek'e teşekkür ediyor, projenin ilimize ve KOBİ'lerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TEDARİK SİSTEMİ İYİLEŞTİRİLİRKEN KOBİ'LERİMİZİN BÜYÜMESİNE İMKAN SAĞLANACAK

Elazığ DMO Bölge Müdürü Mustafa Özbek'te projenin hedefleri hakkında yaptığı değerlendirmede, “Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğümüzce kurumumuzun ‘Tedarik Sisteminin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi'ne yönelik olarak KOSGEB'le imzalanan protokol çerçevesinde Elazığ uygulamada pilot il olmuştur. Ben Sayın Başkanımıza projeye verdiği destek ve duyduğu heyecan için teşekkür ediyorum. Proje ile teknoloji ve kamusal hizmetlerdeki gelişmeler nedeniyle hızla değişen kamu ihtiyaçlarının daha hızlı ve etkin şekilde karşılanabilmesi ile bölgemizdeki KOBİ'lerin de büyümesinin önünün açılması öncelikli olarak hedeflenmiştir. DMO tedarikçisi olmanın, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ürün satabilmenin en kolay ve güvenilir yol olduğunu ifade etmek istiyorum.

Kurumumuz tedarik zinciri kapsamında yer alacak olan KOBİ'lerimize KOSGEB tarafından özel destekler sağlanacak ve üretim kapasiteleri artırılacaktır. Kasım ayı içerisinde Elazığ TSO ile KOBİ'lerimize yönelik olarak geniş katılımlı bir toplantı ile değerlendirme yapacağız. Tarih ve yerini daha sonra ilan edeceğimiz toplantıya tüm KOBİ temsilcilerimizin katılımını önemle bekliyoruz. Çünkü bu toplantıda DMO kataloguna girme koşulları ve bu sistemin üreticilere sağladığı avantajlar tüm detayları ile paylaşılacaktır. Bu düşüncelerle ben de projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

DMO ÜRÜN YELPAZESİ VE TEDARİKÇİ SAYISINI ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

DMO Elazığ Bölge Müdürü Mustafa Özbek, DMO'nun pilot il olan Elazığ'da sektör ve ürün gruplarının Genel Müdürlük tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları ve uzun süreli stoklama özellikleri dikkate alınarak belirlendiğini ifade etti. Bu doğrultuda sektör ve ürün grupları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

BİLİŞİM ÜRÜNLERİ: Bilgisayar, Monitörler, Yazıcı ve Tarayıcılar, Veri Toplama Üniteleri, Yazılımlar, Görsel Sunum ve İletişim Cihazları, Güvenlik ve Alarm Sistemleri, Kesintisiz Güç Kaynakları

BÜRO MAKİNELERİ: Fotokopi Makineleri, Para Sayma Makineleri, Evrak İmha Makineleri, Telefon Santralleri, Kesintisiz Güç Kaynakları, Jeneratörler.

SARF MALZEMELERİ: Bilişim Sarf Ürünleri (Tonerler ve kartuşlar vb.), Kağıt ve Karton Mamulleri, Kırtasiye Malzemeleri, Temizlik Ürünleri ve Ekipmanları, Aydınlatma Üniteleri.

MEFRUŞAT: Büro Mefruşatı, Yurt ve Misafirhane Malzemeleri, Arşiv ve Depolama Sistemleri, Okul Araç ve Gereçleri,Tekstil Ürünleri, Kent Mobilyaları.

NAKİL VASITALARI: Taşıt, İş Makineleri, Akü ve Lastik.

DAYANIKLI TÜKETİM ÜRÜNLERİ: Beyaz Eşyalar, Sanayi Tipi Makineler, Televizyonlar, Görüntü Duvarları, Endüstriyel Monitörler, Salon Tipi Spor Ekipmanları, Endüstriyel Mutfak Ekipmanları.

HASTANE GRUBU: Hastane Donanımları, Tıbbi Sistemler ve Cihazlar.

Bakmadan Geçme