Bahçeli'den, 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyasına teşekkür

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden 'Türkiye Tek Yürek' adıyla yayımlanan ortak yayında toplanan bağış ile ilgili mesaj paylaştı.

Bahçeli'den, 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyasına teşekkür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerindeni Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından "Türkiye Tek Yürek" adıyla yapılan ortak yayında toplanan bağış ile ilgili mesaj paylaştı.

"MİLLET EL ELE VERMİŞ, MUAZZAM BİR DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA ÖRNEĞİ SERGİLEMİŞTİR"

"Türkiye Tek Yürek" adıyla yapılan ortak yayında toplanan bağış ile ilgili ifadelerini aktaran, MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak, enkazı kaldırmak, sosyal ve toplumsal hasarı onarmak için devlet ve millet el ele vermiş, muazzam bir dayanışma ve yardımlaşma örneği sergilemiştir. Çok şükür ahlaki, insani, vicdani kenetlenme hayranlık uyandırmaktadır. Dün akşam yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren 213 televizyon kanalı ile 562 radyoda canlı olarak ’Türkiye Tek Yürek’ adıyla yayımlanan ortak kampanyada 115 milyar 146 milyon 528 bin lira nakdi yardım toplanmış ve 9 milyon 10 bin adet de SMS bağışı yapılmıştır. Asrın felaketinden kaynaklanan ağır yıkımın telafisi amacıyla yardımlarını esirgemeyen hayırsever insanlarımıza, televizyon yapımcılarına, telefon başında her arayana sabırla cevap veren sanatçılarımıza kalpten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun" ifadelerine yer verdi.

Mesajında Bilge Kağan’ın sözlerini de hatırlatan Bahçeli, şöyle konuştu:

"1288 yıl önce demişti ki, "Türk milletinin adı sanı yok olmasın diye gece uyumadım, gündüz oturmadım. Aç milleti doyurdum, çıplak milleti giydirdim. Fakir milleti zengin kıldım. Az milleti çok kıldım’. İşte o tarihi mesaj yerini bulmuştur. Türkiye tek sestir, tek yürektir. Fedakarlıkla kurulan gönül köprüleri üzerinden kardeşliğimizin bereket ve nimet konvoyları sürekli hareket halindedir ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktadır. Her zorluğun bir kolayı vardır ve tedavüldedir. Sağduyu; aklın, mantığın ve ahlakın bileşkesinde tezahür etmektedir. Nitekim muazzam bir sağduyu anlayışı kuvveden fiile geçmiştir. Milletimiz alicenaplığını, çelebi ruhunu, müşfik yapısını, merhametli vasfını, müstesna vakarını samimiyetle ve inançla göstermektedir. 10 ilimizi etkileyen ikiz deprem sonrası 283 binden fazla aile, refakatçisi olmayan afetzede çocuklarımıza koruyucu aile olmak maksadıyla devreye girmiştir. Bu asil davranış takdir ve tebrik edilecek bir insani haslet olup memnuniyet vericidir."

"GÖZYAŞLARINI SİLMEK AMACIYLA BİZ DE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ"

Kurucusu olduğu Devlet Bahçeli Vakfı olarak ihtiyaçları karşılamanın yanında maddi ve manevi destek sağlayacaklarını da aktaran Bahçeli, "Çocuklara sahip çıkmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, gözyaşlarını silmek, acılarını dindirmek, iyi yetişmelerini temin etmek amacıyla biz de elimizi taşın altına koyuyoruz. Buna göre afet bölgesi ilan edilen illerimizin her birinden; eğer varsa ailelerinin müsaadesi, yoksa devletin yetkili kurumlarının onayıyla, 0-5 yaş grubunda bulunan bir evladımızın insani sorumluluğunu fedakarca üstlenmeye hazır olduğumuzu açıklıyorum. Bu yaş gurubundaki yavrularımızın beslenme ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanında iş ve yuva sahibi olmalarına kadar maddi ve manevi desteği sağlamaya kararlıyız. Depreme maruz kalan illerimizden birer evladımız önce Allah’a, sonra da vakfımıza emanettir. Çocuklarımız gelecektir. Gelecek riske atılamaz" ifadelerine yer verdi.