Bakan Koca'dan muayenehane ve SMA açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muayenehane hekimlerinin talepleri ve SMA Bilim Kuruluna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'dan muayenehane ve SMA açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muayenehane hekimlerinin taleplerinin yapılan toplantılarda karşılıklı ele alındığını ve kamunun ihtiyacının belirlendiğini belirterek, "Dengeleri kuracak yeni çalışmamızı hazırladık, 7 Ocak'tan önce ilan edeceğiz. Muayenehane hekimlerimizin sağlığa katkıları devam edecek." ifadesini kullandı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Muayenehane hekimlerinin taleplerini, yaptığımız toplantılarda karşılıklı ele aldık. Kamunun ihtiyacını belirledik. Dengeleri kuracak yeni çalışmamızı hazırladık, 7 Ocak'tan önce ilan edeceğiz. Muayenehane hekimlerimizin sağlığa katkıları devam edecek."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "SMA Bilim Kurulu ne zaman toplanacak?" sorusuna ilişkin, "SMA Bilim Kurulu'nu ocak ayı içinde toplamayı planlıyoruz. Ana gündem maddesi tedavide kullanılan ilaçlara yönelik son gelişmeler olacak. Ülkemizde henüz kullanılmayan ilaç ve tedaviler ve bunların hangi hasta gruplarında kullanılabileceğine karar verilebilir. Bilim Kurulumuzun bu konuda alacağı kararı da kamuoyu ile paylaşacağız." açıklamasında bulundu.