Bakan Kurum: 'Bu ilk kez olacak'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 13 Eylül'de detaylarının açıklanacağı 'sosyal konut projesi' hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Kurum: 'Bu ilk kez olacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni sosyal konutları 81 ilde ve ilçede vatandaşlara kazandıracaklarını belirterek, "Gençlerimiz, emeklilerimiz, şehit ve gazi ailelerimiz, asgari ücretli vatandaşlarımız aldıkları maaşla ev alabilecekler." dedi.

13 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesini açıklayacağını hatırlatan Bakan Murat Kurum, konuya ilişkin şunları söyledi:

“İnşallah 4 gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımız çok büyük bir müjde verecek. Ve bu müjde çerçevesinde de yeni sosyal konutlarımızı 81 ilimizde, ilçelerimizde vatandaşlarımıza kazandırıyor olacağız. Gençlerimiz olacak, emekli vatandaşlarımız olacak,  şehit yakınları ve gazi ailelerimiz olacak, yine kıymetli vatandaşlarımız burada asgari ücretli vatandaşlarımız aldıkları maaşla ev alabilecekler. Bu kapsamda Aksaray’ımıza da çok önemli müjdemiz var. İnşallah 13 Eylül’ü bekleyin.  Hem sosyal konut projemiz hem de alt yapılı arsa vereceğiz. Alt yapılı arsayla birlikte vatandaşlarımız bizim alt yapısını hazırladığımız, imar planını hazırladığımız bu arsalarla kendi evlerini yapabilecekler.”