Bakan Özer: 'Yeni sistem hayata geçti'

Milli Eğitim Bakanı Özer, Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi'nin (ÖDS) bugün itibarıyla hayata geçirildiğini açıkladı.

Bakan Özer: 'Yeni sistem hayata geçti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzun yıllardan beri eğitim camiasının özlemle beklediği Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi'nin (ÖDS) bugün itibarıyla hayata geçirildiğini, sistemin her öğrenciye bireyselleştirilmiş destek mekanizması sunduğunu bildirdi.

Bakan Özer, MEB Şura Salonu'nda ÖDS'nin tanıtım töreninde konuşmasına, projenin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür edere başladı.

Özer, ÖDS'ye ilişkin, "Ortaokul ve lisenin tamamını kapsayan ve ilk kez herkese aynı kaynak değil bireyselleştirilmiş bir destek mekanizması sunan ve uzun yıllardan beri eğitim camiasının da özlemle beklediği bir sistem." dedi. Bakan Özer, sistemin her ay yapılacak güncellemelerle çok daha ileri noktaya evrileceğini söyledi.Sistemin açık öğretim dahil tüm ortaokul ve lise öğrencilerine ve öğretmenlere açık olacağını bildiren Özer, "Bu sistemi aynı zamanda mezun olup YKS'ye girmek isteyen tüm öğrencilerimize de açacağız." dedi.

ÖDS ile bireyselleştirilmiş bir sistemle kazanım ölçme ve eksikliklerini telafi etme mekanizmasının ortaya konulduğunu belirten Özer, şöyle konuştu:

"Bugün itibarıyla açacağımız Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi ile yardımcı kaynakları bir faz daha farklı bir noktaya taşıyoruz. Bu sistemle öğretmenlerimiz, ilk kez hem okuldaki hem destekleme yetiştirme kurslarındaki süreçleri hem LGS, YKS ile ilgili performans süreçlerini bizzat takip edebilme imkanına kavuşmuş oldu. Öğretmenlerimiz, artık öğrencilere internet ortamında ödev gönderme, ödevleri alma, değerlendirme, eksikliklere göre yardımcı mekanizmalar üretebilme imkanına kavuşmuş oldu. İşte bu mekanizmayla özellikle okullar arası başarı farkının azaltılması, okullardaki eğitimin niteliğinin artırılmasıyla ilgili eğitim sistemimizi yeni bir evreye taşımış olduk. Öğretmenlerimizden, öğrencilerimizden gelecek olan yeni beslemelerle bu sistemi sürekli daha iyi noktaya taşıyacağız."

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6