Başkan Yıldırım açıklamalarda bulundu

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 24 Ocak 2020'de meydana gelen depreminin ardından Elazığ'da yapılan konut ve iş yerlerinin fiyatları belli olmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Başkan Yıldırım açıklamalarda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020'de meydana gelen depreminin ardından Elazığ’da yapılan konut ve iş yerlerinin fiyatları belli oldu. AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, belirlenen deprem konutları ve iş yerlerinin fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı.

“HAK SAHİPLERİNİN ÖDEYECEĞİ BORÇLANMA MİKTARI, ENKAZ BEDELLERİ DÜŞÜLEREK BELİRLENECEK”

Başkan Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "24 Ocak 2020'de meydana gelen depreminin ardından ilimizde yapılan konut ve iş yerlerinin fiyatları belli oldu. Konut ve iş yerleri için peşin ödeme yapacaklar yüzde 20 indirimden faydalanabilecek. Öte yandan ev ve iş yeri sahiplerinin ödeyeceği miktar, enkaz bedeli düştükten sonra belirlenecek. Belirlenen fiyatlara göre konutların ödemeleri faizsiz 216 ayda, iş yerlerinin ise 84 ayda yıllık yüzde 4 faizli olacak şekilde yapılacak.

Her bir hak sahibi için belirlenen Konut Borçlanmalarıyla ilgili fiyatlar ise belirlenmiş olup ilgilileri irtibat ofislerinden bilgi alabilecekler. Açıklanan konut ve işyeri bedelleri bağımsız birimlerin toplam bedelidir. Hak sahiplerinin ödeyeceği borçlanma miktarı, enkaz bedelleri düşülerek belirlenecek. Açıklanan konut ve işyeri bedelleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hak sahiplerini kapsamaktadır.

AFAD hak sahiplerinin borçlanma bedelleri AFAD Başkanlığınca ayrıca ilan edilecek. Askıya çıkan konut ve ticaret değerleri ilgili muhtarlıklar, emlak yönetim büroları ve site girişlerinde askıya çıkarıldı. Mustafapaşa ve Rüstempaşa hak sahipleri borçlandırma sözleşmelerini, Mustafapaşa 1. Etapta Bulunan Gedaş İrtibat Ofisinde, Sürsürü 1-Sürsürü 2- Güneş Sitesi-Sivrice ve Abdullahpaşa hak sahipleri borçlandırma sözleşmelerini, Sürsürü -2. Etapta bulunan Gedaş İrtibat Ofisinde imzalayacaklar.

Konut borçlanma bedellerinin geri ödemesi: 216 ay (18 yıl), 0 faiz ve eşit taksitlerle, Ticarethanelerin borçlanma bedellerinin geri ödemesi: 84 ay (7 yıl), yıllık yüzde 4 faiz oranlarıyla gerçekleştirilecek. Geri ödemeler 15 Aralık 2022 tarihi itibarıyla başlatılacak. Vatandaşlar soruları için Alo 181 Hattını arayabilirler. Ben depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bu vesileyle bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Rabbim aziz şehrimize ve ülkemize böylesi acılar bir daha yaşatmasın."