Bilal Çoban 'Kovancılar Kurtuluş Planı'nı açıkladı

Prof. Dr. Bilal Çoban 2034 yılına kadar şehrin bölgesel kalkınmasına katkı sunacak projelerini basınla paylaşmaya devam ediyor.

Bilal Çoban 'Kovancılar Kurtuluş Planı'nı açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrin kalkınmasına katkı sunacak proje çalışmaları kapsamında her hafta bir sektörle alakalı çalışmalarını paylaşan HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban Bölgesel Kalkınma kapsamında ilçelerin de önemli potansiyele sahip olduğunu belirtti. 

Bu hafta Kovancılar ile ilgili çalışmalarını paylaşan Başkan Çoban; İlçenin sahip olduğu zenginliklerin değerlendirilmesi halinde kalkınmada motor görevi üstleneceğini belirtti. Çoban Kovancılar’ın şehrin doğu ile batı komşularını bir birine bağlayan noktada olması hasebiyle de önemli bir konumda olduğunu söyledi.

Kovancılar İlçesinin tarihsel yapısından genel yapısına, demografik yapısından coğrafi yapısına kadar hemen her alanın bir değer olduğunu ifade eden Başkan Çoban Kovancılar’da tarım ve hayvancılığın bile tek başına şehrin ekonomik açıdan kalkınmasına vesile olabileceğini dedi.

Kovancılarda bulunan höyüklerin bile değerlendirilmesi turistik açıdan özelde İlçeye genelde ise Elazığ’a çok büyük katma değerler sunabileceğini ifade eden HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal çoban şunları kaydetti:

''Kovancılar yakın tarihimizde de bir çok tehlikenin bertaraf edilmesi için önemli misyonlar üstlenmiş bir yerleşim merkezimizdir. Atatürk’ün Çanakkale zaferinden sonra doğudaki Ermeni ve Rus tehlikelerine karşı Diyarbakır 2. Orduya atanmasının ardından komuta merkezi olarak Palu Beylerine ait Kovancılar’daki Sekratlı Ali Bey Konağına yerleşmiş olması İlçenin stratejik açıdan da ne denli önemli olduğunun kanıtıdır. Kaldı ki; Atatürk’ün kaldığı bu konak Doğu Cephesinde bir karargah niteliği taşımasının yanında Gazinin Albay İsmet Beyi yakından tanıma fırsatını da bu konakta bulduğu birçok tarihi kaynak tarafından doğrulanmaktadır.''

Kovancılar’ın Elazığ musikisinde de önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden, ''Elazığ musikisinin duayen iki ismi olan Enver ve Paşa Demirbağ kardeşler burada yetişmişlerdir'' diyerek Kovancılar’ın tüm yönleriyle değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Çoban Kovancılar İlçesi ile alakalı proje çalışmalarını dosyalaştırarak kamuoyu ile paylaştı.