CHP İl Başkanı Duran'dan AK Parti'ye 'şov' göndermesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın açıklamalarına yanıt verdi.

CHP İl Başkanı Duran'dan AK Parti'ye 'şov' göndermesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, CHP Ekonomi Masası’nın Elazığ ziyaretini “siyasi şov” olarak nitelendiren Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın açıklamalarına yanıt verdi. Başkan Duran, “İktidarda sayılı günleri kalan bir partinin il başkanı olarak Sayın Yıldırım önce kendi misafirleriyle çarşı ve pazarı bir dolaşsın tek gündemi ekonomik kriz olan hemşehrilerimiz onlara kimin şov yaptığını saten söyleyecektir” dedi.

''ELAZIĞ ŞİYASİ ŞOVU AK PARTİ İLE FAZLASIYLA GÖRÜMÜŞTÜR''

Ak Parti tarafından yapılan açıklamanın kendilerine yakışan bir açıklama olduğunu belirten İl Başkanı Duran: “Partimizin, Ekonomi Masası heyetinin Elazığ ziyaretini “siyasi şov” olarak nitelendirmek, "Küçük dağları ben yarattım" zihniyetli AKP siyasilerine yakışan bir değerlendirme olmuştur. Zira 20 yıldır siyasi şovun ne olduğunu ve nasıl yapıldığını Elazığ  AKP yönetimi ile fazlasıyla görmüştür.”

''İLİMİZİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI''

Elazığ’a gelen heyetin alanında uzman kişilerden oluştuğunu ve sorunlara çözüm önerisi geliştirmek üzere verimli toplantılar yapıldığını hatırlatan Duran, açıklamasının devamında: “Geçmişte kamuda üst düzey görevlerde bulunmuş Türkiye’nin en seçkin ekonomistlerinden oluşan heyetimiz Elazığ’ın sorunlarını masaya yatırmış, bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek üzere  ilimizden ayrılmıştır. Meslek odaları, basın kuruluşları, kentteki ticaret ve sanayi kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla temaslarda bulunan heyet çok verimli bir ziyaret gerçekleştirmiştir.” ifadelerine yer verdi.

''VATANDAŞIN TEK VE GERÇEK GÜNDEMİ EKONOMİK KRİZ''

AKP İl Başkanı, heyetimizle ilgili "Kapalı Çarşı’yı ziyaret edip oradan alışveriş yapıp ayrılmalı" şeklinde ifadeler kullandığını hatırlatan İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, son olarak şunları söyledi:

“Sayın Yıldırım programımızı yeterince takip etmemiş olacak ki, ziyaretimizde Kapalı Çarşı esnafını ziyaret ettiğimizde, hangi dükkâna uğrasak, hangi vatandaş ile görüşsek tek gündemin ekonomik kriz olduğunu, artan enerji maliyetleri nedeniyle 5 metrekare dükkâna 5 bin lira elektrik faturası geldiğini, vatandaşın, sanayicinin bunu açıkça dile getirerek isyan ettiğini duyardı.
Sayın Yıldırım, iktidarda sayılı günleri kalan bir partinin İl Başkanı olarak, ziyarete gelen AKP siyasilerini sadece valilik, belediye, il başkanlığı, ve İpekyolu'nu gezdirmek yerine halka dayalı bir siyaset izleyip çarşı ve pazarı bir dolaşın da kimin şov yaptığını Elazığ halkından dinleyin. 
Kimin şov yapıp yapmadığını Elazığ halkının vicdanına bırakıyorum.”