DEVA'dan tarihi öğretmenevi açıklaması

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, tarihi öğretmenevi binası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

DEVA'dan tarihi öğretmenevi açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Başkanı Kangal, "Öğretmenler Günü müjdesi olarak, Şehrimizin en merkezi konumunda bulunan tarihi Elazığ Öğretmenevi binasının Millet Kütüphanesine dönüştürülmesine karar verilmesini temenni ediyoruz" dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal yaptığı açıklamada, "Şehrimizin en merkezi konumunda bulunan Elazığ Öğretmenevi, 1933 yılından bu yana sürekli olarak eğitim kurumu olarak hizmet vermiş, ancak yaşanan deprem sonrası kapatılarak durumu belirsiz bir hal almıştır.

Bir süre önce Elazığ Belediyesince buranın millet kıraathanesi olarak kullanılacağı düşüncesi, tüm kesimlerce olumsuz karşılanmış ve özellikle öğretmenlerimiz nezdinde hayal kırıklığı yaratmıştır. Gelinen aşamada, bu tarihi mekânın artık öğretmenevi olarak hizmete sunulması mümkün görülmemekle birlikte, ruhuna uygun olarak eğitim odaklı bir mekâna dönüştürülmesi hem vatandaşlarımız hem de öğretmenlerimiz açısından son derece olumlu karşılanacaktır.

Bu kapsamda Sayın Belediye Başkanımızdan Öğretmenler Günü müjdesi olarak, buranın Millet Kütüphanesine dönüştürülmesine karar verilmesini temenni ediyoruz. Bu kararın alınması, hem eğitim yuvası olan bu tarihi mekânın özüne uygun olarak kullanılmasını sağlayacak, hem şehir merkezinde eksikliği hissedilen kütüphane ihtiyacını karşılayacak, hem de yanı başında Belediyemizce güzel bir şekilde yapılan çevre düzenlemesini taçlandıracaktır" diye konuştu.