Dünya Engeliler Günü mesajları

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Elazığ İl Protokolü, mesaj yayımladı.

Dünya Engeliler Günü mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ VALİSİ DR. ÖMER TORAMAN

“Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen Dünya Engelliler Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik farkındalık oluşturacak etkinliklere yer verilen uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir konu değil, toplumun her kesiminin ve her bireyin çabasını gerektiren ortak bir sorumluluktur. Kendilerine güvenildiği ve fırsat verildiği takdirde herkes kadar başarılı olabileceklerini kanıtlayan engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri ve kendilerini hak ettikleri yerde görmeleri şüphesiz aziz milletimizin sosyal dokusunu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.  Bugün engelli kardeşlerimizin sosyal, ekonomik ve kültür hayatına yapmış oldukları katkılar her türlü takdirin üstünde olup spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına her alanda ortaya koydukları başarılarla gurur duymaktayız. Engelli bireylerin insan vakar ve onuruna yakışır biçimde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapılan en küçük çalışmalar dahi bizim için çok önemli ve değerlidir. İlimizde engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik olarak engellilerin sağlık ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalandırılması, mesleki beceri ve eğitimlerinin sağlanması konusunda gereken önem ve gayret gösterilmektedir. Engelli vatandaşlarımızın bulundukları ortamda bağımsız hareket edebilmeleri, toplumda yaşayan diğer bireylerle eşit haklardan yararlanabilmeleri ve sağlıklı iletişim kurabilmeleri için gerekli kolaylıklar sağlanmaktadır. Devletimizin sunduğu bu imkânlarla engelli kardeşlerimizin daima yanındayız.Bu duygularla tüm engelli vatandaşlarımızın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü” kutlar, kendilerine ve ailelerine sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam dilerim” dedi.

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI

“Göreve geldiğimiz günden itibaren insanı merkeze alarak yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında engelli kardeşlerimizin yaşam kalitelerini artırmak daima önceliklerimiz arasında yer aldı. Engelsiz bir şehir hedefimiz doğrultusunda engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi, toplumsal yaşamla bütünleşmeleri, toplumsal yaşamda aktif rol almaları adına çalışmalarımızı sürdürürken örnek nitelikte bir proje olan Engelsiz Yaşam Merkezi'mizi de inşa ederek hizmete sunduk. Resmi açılış törenini 3 Aralık Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi'mizde, eğitim programlarıyla özel gereksinimli bireylerin kişisel gelişimlerine katkı sağlarken sosyal, sportif ve sanatsal içerikli aktivitelerle de becerilerinin geliştirilmesine, kaliteli vakit geçirmelerine olanak sağlıyoruz. Modern ve donanımlı bir yaşam merkezi olarak hizmete sunduğumuz merkezimizden yararlanan engelli kardeşlerimizin yaşamlarındaki değişime katkı sağlamak en büyük mutluluk kaynağımızdır.  Onların yaşamlarını kolaylaştırmak, her birimizin öncelikli görevidir. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayatta daha çok yer almaları, huzur ve refahlarının artması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Engelsiz bir dünya temennisiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, spordan sanata, siyasetten eğitime her alanda kıymetli başarılara imza atan, elde ettikleri başarılarla her birimize örnek olan engelli kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi.

AK PARTİ ELAZIĞ İL BAŞKANI ŞERAFETTİN YILDIRIM

"Sadece bir gün değil, her zaman engelli vatandaşlarımızı hatırlamalı ve onların yaşamını kolaylaştırmalıyız. Engelli vatandaşlarımız bir birey olarak; sokakta, iş hayatında kısacası her yerde ben de varım diyebilmelidir. AK Parti, iktidara geldiği ilk günden itibaren engelli kardeşlerimizle gönül gönüle bir yolculuk yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaklaşık 20 yıldır engelli vatandaşlarımızla ilgili devrim niteliğinde düzenlemeler yapıldı. Bugün geldiğimiz aşamada bu düzenlemeler sayesinde engellilerimizin artık hayatın her alanında aktif ve etkin olduğunu görmek bizler için gurur verici. Tabi sadece iktidarın değil toplumu oluşturan bireylerin de bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Unutmayalım ki, herkes bir engelli adayıdır. Yeter ki zihinlerimizdeki engelleri kaldıralım. Bedensel engeller, insanların üretmesine, düşünmesine, toplumun içinde yer almasına engel değildir. Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temenni ediyorum" dedi.

AK PARTİ ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ ZÜLFÜ DEMİRBAĞ

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. AK Parti Hükümetlerimizin, engelli vatandaşlarımızın problemlerinin çözümü için sosyal devlet anlayışıyla gerçekleştirdiği çalışmalar takdirle karşılanmaya devam ederken, son 20 yılda, engelli kardeşlerimizin hayata katılımı konusunda atılan devrim niteliğindeki adımlar, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Devletimizin engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyetlerinin en önemli göstergesidir. Engelli kardeşlerimizin, hiçbir ayrım gözetilmeksizin Devletimizin sağladığı bütün imkanlardan faydalanabilmeleri, yepyeni başarılara imza atabilmelerini sağlamaktadır. Bu kapsamda spordan siyasete, eğitimden, ekonomiye kadar her alanda engelli kardeşlerimizin başarıları, hepimize gurur kaynağı olmaya devam ederken, toplumumuza da örnek oluyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli kardeşlerimize karşı toplumsal farkındalığın artmasını temenni ederken, bütün vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

BASKİL BELEDİYE BAŞKANI İHSAN AKMURAT

"Toplum olarak engelli bireylere sahip çıkılması, olası olumsuzluklardan tüm engellileri koruma ve onlara insanca yaşam alanı sağlamak amacıyla güç birliği ve gönül birliği yapılması en büyük amacımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engellilerimizin engellerinin kaldırılması, daha huzurlu ve mutlu bir gelecek geçirmeleri temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum" dedi.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ

Engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması amacıyla Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir.

Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur.

Devletimiz, engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için gerekli çalışmaları yürütmektedir. Sosyal devlet anlayışı ile engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğunu, toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları için herkesin görevi olduğu unutmamalıdır.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşam içindeki entegrasyonunu ve refah seviyelerini en üst düzeye çıkarmak hepimizin asli görevleri arasındadır. Fırat Üniversitesi olarak; biz de engelli öğrencilerimizin hak ettikleri konfora sahip olmaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu doğrultuda tüm akademik ve idari birimleriyle, engellilerin haklarına eşit ve tam erişimi için özgürleştiren bir üniversiteyiz.

Hiçbir engelin seçim olmadığını hatırlatıp, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını temenni ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum."dedi.