Düzce'ye yapılan Elazığ'a da yapıldıysa neden Resmi Gazete'de yayınlanmadı?

24 Ocak depremi sonrasında ilimizde oluşan olumsuzlukların kısa sürede giderilmesi amacıyla afet bölgesi ilan edilmesi talebi ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Düzce'ye yapılan Elazığ'a da yapıldıysa neden Resmi Gazete'de yayınlanmadı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından geçtiğimiz günlerde Düzce’de yaşanan 5.9 şiddetindeki depremle birlikte Düzce’nin Bakanlar Kurulu kararıyla Afet bölgesi ilan edilmesinin ardından CHP Milletvekili Gürsel Erol’un Elazığ’ın AK Parti tarafından çantada keklik olarak görüldüğü için afet bölgesi ilan edilmediğine yönelik açıklamasına AK Parti Milletvekili Metin Bulut’ta kısa bir açıklama geldi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Düzce ve Elazığ’da aynı uygulamanın yapıldığını söyledi. Elazığ Milletvekili Metin Bulut,  kısa açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Düzce Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kapsamına alınmıştır. 24 Ocak Depreminden sonra Elazığ’da 24 Ocak ve 27 Aralık’ta iki kere Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kapsama alınmıştı. Devletin kanun ve kuralları illere göre değişmez! Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi oluru ile deprem yatırımlarına kaynak geliyor. Bu olur olmadan sahada herhangi bir çalışma yapmak mümkün değildir. Devlet Düzce’de başka bir uygulama Elazığ’da başka bir uygulama yapmıyor! CHP milletvekilinin Düzce’nin afet bölgesi ilan edilip Elazığ’ın edilmediği yönündeki açıklamasının hiç bir gerçekliği yoktur”

Bulut’un bu açıklamaları yeni bir tartışmayı daha gündeme getirdi. Bulut’un “Düzce’ye ne yapıldıysa Elazığ’a da o yapılmıştır” ifadelerini okuyan vatandaşlar, “madem Düzce’ye ne yapıldıysa Elazığ’a da o yapıldıysa neden Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesine dair neden bir bakanlar kurulu kararı ve bu kararın Resmi Gazete yayınlandığı görmedik ve duymadık” diyerek Bulut’un açıklamasının temelsiz, mesnetsiz ve günü kurtarmaya yönelik bir açıklama olduğunu dile getirdiler.