Elazığ Cemevlerinden ortak açıklama

Elazığ'da bulunan cemevlerinden ortak bir açıklama yapıldı.

Elazığ Cemevlerinden ortak açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da bulunan cemevleri ortak bir açıklama yaparak, cemevleri ile ilgili yapılan kanuni düzenlemeler ve alevi toplumunun mevcut bulunan sorunlarını görüşerek ve yapılacak yasal düzenlemeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Elazığ'da bulunan cemevlerinin kanaat önderleri yaptıkları toplantıda cemevleri ile ilgili yapılan kanuni düzenlemeler, alevi toplumunun mevcut bulunan sorunlarını görüşerek ve yapılacak yasal düzenlemeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk.

Alevi toplumunun mevcut sorunlarının ve cemevlerinin bir takım ihtiyaçlarının karşılanması açısından zaman zaman devlet yetkilileriyle görüşmelerimiz bir takım çevreler (kişisel -  siyasal nedenlerle)  tarafından sabote edildiğini görmekteyiz. Bunun bariz bir örneği de bir mahalle muhtarı tarafından yazılı ve sosyal medyada cemevinde görevli kanaat önderleri hedef gösterilerek zan altına alınarak tehdit edildiğini alenen toplumu kutuplaştırmaya insanları karşı karşıya getirerek bir takım olumsuzluklara yol açtığına üzülerek şahit oluyoruz.

Ülkemizin birlik ve beraberliğine en çok ihtiyaç duyduğu bu süreçte bu yaklaşımları Elazığ’da ki alevi kanaat önderleri olarak kınıyoruz.“