Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Yeniden adayım'

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan konuk olduğu 'Hasan Bak ile Şehir Masası' programında Son Dakika 23'e özel açıklamalarda bulunarak önümüzdeki aylarda yapılacak seçimlerde yeniden ETSO başkanlığına aday olacağını ifade etti.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Yeniden adayım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ülke olarak ekonomik anlamda zor bir dönemin arifesinde olduklarını ifade ederek, ''İyi kaptan fırtınalı denizde belli olur diye bir söz var. Tüm bu olumsuz süreçlerde şehrin menfaatleri doğrultusunda hareket etmek bizler için en önemli kısas. Biz bunu gerçekleştirmeye çalıştık'' bu süreçte Elazığ için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Elazığ'ın Master Plan olarak adlandırılan strateji planını oluşturduklarını söyleyen Başkan Arslan ''Bu planı hazırlarken dedik ki 'Bir hedefimiz var hiçbir sektör kendini dışlanmış hissetmeyecek.' Hiçbir sektördeki arkadaşımız 'Bizim bu talebimiz vardı ama buna duyarsız kalındı' demeyecek. Vatandaşların ihtiyaçlarını doğru analiz edip, kurumlara doğru aktarmak. Bunların yatırım planlarını yapmak için çok ciddi mesai sarf ettik.'' ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ARSLAN'DAN ÖZELEŞTİRİ

Başkan Asilhan Arslan, şehrin ekonomisinin büyütülmesine yönelik planlamalarının olduğunu  ve önemli mesafeler aldıklarını fakat Elazığ'ın iş dünyasına henüz istedikleri gibi imkan sunamadıklarını da belirtti. 

Karakoçan, Kovancılar ve Palu OSB için geciktiklerini, Oto Sanayi Sitesi ile Mobilya İmalatçılar Sitesinin henüz ilanını gerçekleştirememekle birlikte bu projelerin hayata geçirileceğini ifade eden Aslan, bunların rafa kaldırılmadığını dile getirdi.

''ETSO,  KENDİ BAŞINA BİR GÜÇTÜR''

Elazığ TSO Başkanı Arslan, ticaret ve sanayi odalarının kanunun verdiği yetki çerçevesinde kendi başına bir güç olduğunu söylemesinin yanı sıra gövdelerini taşın altına koyarak yeri geldiğinde yatırımcı pozisyonunda da olduklarını, yeri geldiğinde icracı pozisyonda da olduklarını söyledi.

''ASLA PİŞMAN DEĞİLİM''

Elazığ'da cumhuriyet tarihinin bulunan en büyük maden rezervleri için yürüttükleri çalışmalardan bahseden Asilhan Arslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Şehrin ve ülkenin böyle büyük bir katma değerinin yanlış yöntemlerle ihale edilmesi ve bundan şehrin istifade etmemesine sebebiyet vermek gerçekten çok büyük bir hata olurdu. En büyük pişmanlığım böyle bir yanlışa dur dememek olurdu. Eğer dur demeseydim gerçekten çok pişman olurdum ama 'Bir yanlış var, burada şehrin ve ülkenin kayıpları olacak. Buna müsaade etmiyoruz ve buna müsaade etmek istemiyoruz veya bunların düzeltilmesini istiyoruz' demek son derece doğruydu. Buna inanıp bu şekilde yürüdük. Hiçbir şekilde pişmanlığınız yok.''
İhale şartnamesinin şehrin ve ülkenin yararına göre tekrar hazırlanması durumunda Başkan Arslan ihalenin taliplisi  olduklarını belirtti.

ESNAF, İŞLERİNDE DÜŞÜŞ YAŞIYOR

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, gerçekleştirdiği ziyaretlerde esnafların işlerinde düşüş olmasından şikayetçi olduğunu söyleyerek ''Bildiğiniz üzere maliyetler bir seneye yakın bir zamandır ülke gündeminde. Maliyetler arttı, herkes bunu gidermek için yaptığı işte zam yapmak zorunda kaldı. Bunun üzerine bir de işlerde düşüş olursa bu durum gerçekten can acıtıcı olacak ve reel sektör bunun faturasını olumsuz bir şekilde ödeyecek.'' dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MI?

Vatandaşlar tarafından takdir görülmenin güzel olduğunu ve milletvekilli makamının yüce olduğunu söyleyen Başkan Arslan; siyaset alanında geçmişinde de görev almadığını Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığında görevini sürdüreceğini ve gelecek dönem de yeniden ETSO Başkanlığına aday olacağını ifade etti.