Elazığ'da 'İpekböceği Yetiştiriciliği' toplantısı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası İpekböceği Yetiştiriciliği İcra Komitesi Çalışmaları kapsamında Bursa Kozabirlik Yönetim Kurulu ve Eğitmenleri tarafından ipekböceği yetiştiricilerimize yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Elazığ'da 'İpekböceği Yetiştiriciliği' toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşegül Metin, aralarında Fırat Üniversitesi ve İl Tarım Müdürlüğünün de bulunduğu Elazığ TSO İpekböcekçiliği Yetiştiriciliği İcra Komitesi Üyelerinin de bulunduğu toplantıya konuya ilgi duyan çiftçiler ve diğer ilgililer katıldı.

 

"BURSA KOZABİRLİK EN ÖNEMLİ ÇÖZÜM ORTAĞI"

Kozabirlik Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Çakır ve Ahmet Genç’in de hazır bulunduğu toplantıda bir değerlendirmede bulunan Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Kadın Girişimciler Kurulunun organizasyonunda yürütülen ve İl Tarım Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesinin tam destek olduğu proje kapsamında çok önemli adımlar atıldığını söyledi. Başkan Arslan, “Bu çalışmalar kapsamında projemizin en önemli çözüm orağı olan Bursa Kozabirlik Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve eğitmenlerimizi ilimizde görmekten büyük bir mutluluk duymaktayız. Projemizin koordinatörü Sayın Hocamız Mustafa Yüce’nin dün organizasyonu ile Keban ilçemizde bir toplantı yapıldı. Bugün de Odamızda bir araya gelmiş bulunmaktayız. Projemiz çok tutarlı ve ayakları yere basacak şekilde ilerlemesini kademe kademe sürdürmektedir. İnşallah ipekböcekçiliğini ilimizde bir sektöre hep birlikte dönüştürmenin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Bu anlamda ben tüm proje paydaşlarımıza ve il dışından gelen konuklarımıza teşekkür ediyor, katılımları nedeniyle tüm çiftçi kardeşlerimize eğitimin yararlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yaklaşık 4 saat süren bilgilendirme toplantısı kapsamında F.Ü. Keban MYO Öğretim Üyesi Mustafa Yüce tarafından ilin potansiyeli hakkında bir sunu yapılarak ilin geçmişten günümüze ipekböcekçiliği ile ilgili süreçleri değerlendirildi. Kozabirlik eğitmenleri de yetiştiricilik süreçleriyle ilgili genel bir bilgilendirmede bulunarak, katılımcıların sorularını cevaplandırdılar.