Elazığlı doktordan ilham veren sergi
Tiroit hücrelerinden ilham aldı, 'Kırık Kalp' tablosunu yaptı. Elazığlı Dr. Gülay Şimşek'in sergisi sanatseverlerden tam not aldı.
Elazığlı patoloji uzmanı Dr. Gülay Şimşek, Eskişehir’de görev yaptığı hastanede mikroskop altında incelediği tiroit biyopsi görüntüsünden ilham alarak dikkat çeken bir sanat eserine imza attı.
“Kırık Kalp” adını verdiği bu tabloyu, 26 Mayıs’ta Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açtığı “Yoldaki Fırça İzlerim” adlı kişisel sergisinde sanatseverlerle buluşturdu.
Görev yaptığı Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde mikroskobik görüntüleri inceleyen Dr. Şimşek, gördüğü hücresel yapıları tuvale aktararak mesleğini sanata dönüştürdü. Hem mesleğinin stresinden uzaklaşmak hem de sanata olan tutkusunu paylaşmak isteyen Şimşek, daha önce Eskişehir’de de iki ayrı sergi açtığını belirtti.
Şimşek, bundan sonraki hedefinin bu temayı bir projeye dönüştürerek yeni eserler üretmek ve farklı şehirlerde sanatını sergilemek olduğunu söyledi.