Elazığlılara önemli bilgilendirme

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, ilçenin herhangi bir alanında belediye tarafından herhangi bir ücret alınmadığını açıkladı.

Elazığlılara önemli bilgilendirme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son zamanlarda fırsatçıların artması ile birlikte Sivrice'de bazı alanlarda belediye tarafından ücret alındığı iddiaları artmaya başladı.

Bu durumun üzerine Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklama yaparak vatandaşları bilgilendirdi.

Başkan Gündoğan açıklamasında ''İlçemizi ziyaret eden, özellikle günü birlik ziyarette bulunan misafirlerimizin bilgisine;

Belediyemiz tarafından herhangi bir alana giriş ücreti diye bir ücret alınmamaktadır. Çeşitli kurumların kendi bünyesinde oluşturdukları alanlarda alınan giriş ücretlerinin belediyemizle bir ilgisi bulunmamaktadır.

Ancak göl kıyısında bulunan çoğu kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan tesislerde vatandaşlardan giriş ücreti adı altında, ücret talep edilmekte olup, alınan bu ücret karışıklığıda vatandaşlara herhengi bir hizmet sunulmadığı, vatandaş şikayetlerinden anlaşılmaktadır. 

3621 Sayılı Kıyı Kanunun 6.Maddesi gereği "Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, telörgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz." denilmektedir. Ayrıca13. Maddesinde de "Bu Kanun kapsamında kalan alanlardaki uygulamaların kontrolü; belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediye, dışında ise valilikçe yürütülür."denilmektedir.

Bu hususta hem kamu kurumlarımızın hemde özel tesislerimizin mevcut kanun ve yönetmeliklere uymalarını rica ederim.'' ifadelerini kullandı.