Erdoğan'dan alabalık yetiştiricilerine onay

Ormanlık alanda Alabalık Tesisi kurana TKDK'dan hibe desteği verileceği duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ının onayı ile alabalık ve midye üreticilerine bu destek onaylandı.

Erdoğan'dan alabalık yetiştiricilerine onay
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun il koordinatörü Emin Serdar Kurşun ormanlık alanlarda kurulacak balık üretim tesisleri için yüzde 55 hibe desteği sağlandığı söylendi.

ALABALIĞA DESTEK YÜZDE 100 ARTILIRDI

Tarımsal desteklemeler kapsamında alabalık yetiştiricisi için kilogram başına 0,75 TL olarak uygulanan destek, yılda 50 ton altında proje kapasitesine sahip alabalık yetiştiricilerimiz için yüzde 100 artırılarak 1.5 TL’ye yükseltilmiştir. Aynı kapsamdaki destek 50 ton üzerindeki proje kapasitesine sahip yetiştiricilerimiz için 1 TL olarak uygulanacaktır.

MİDYE YETİŞTİRİCİLERİ DE UNUTULMADI 

Midye yetiştiriciliği için kilogram başına 0,10 TL olarak uygulanan destek 0,50 TL’ye, kapalı sistemde ve yeni türlerde 1,50 TL olarak uygulanan destek kapalı sistemde üretim için 2 TL’ye yükseltilmiştir.  Yeni türlerde üretim için 3 TL’ye, toprak havuzlarda balık yetiştiriciliği için 1 TL olarak uygulanan destek 2 TL’ye yükseltilmiştir.