Bingöl'ün 1940 rakımlı ilçesi Karlıova'da ilkbaharda karla mücadele ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Keban Kaymakamı Hasan Akbulut, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını açma çalışmalarında görevli Özel İdare personelleriyle bir araya geldi.
Elazığ Belediyesi karla mücadele ekipleri, 24 saat etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 547 köy yolundan 16'sı açıldığı, 531'nin ise kapalı olduğu bildirildi.
Elazığ Belediyesi karla mücadele ekipleri, gece gündüz demeden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Elazığ Belediyesi, karla mücadele çalışmalarında görev alan ekiplere ikramiye verileceğini açıkladı.
Elazığ'da karla mücadele ekipleri, iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı sonrası kentin dört bir yanında kapanan köylerin yollarını açmak yoğun mesai harcıyor.
Elazığ İl Özel İdaresi Karla Mücadele Ekipleri, iki gündür devam eden kar yağışı dolayısıyla başlattığı karla mücadele çalışmalarını devam ettiriyor.
Elazığ'da 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Erkaya Yırık, ekiplere baklava ikram etti.
Malatya'da etkili olan kar yağışının ardından gece saatlerinden itibaren hazırda bekleyen Battalgazi Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçe merkezi ve mahallelerde karla mücadele çalışmalarına hızlı başladı. Ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, '29 iş makinesi ve 500 personelimiz ile sahadayız' dedi.
Elazığ mevsimin ilk karıyla buluştu. Gece saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı özellikle şehrin yüksek kesimlerinde etkili oldu.
Elazığ'da 2 gün etkili olan ve bin 500'lü rakımlı yerlerde 60-70 santime ulaşan kar nedeniyle kapanan köy yolları, karla mücadele ekipleri tarafından 24 saat aralıksız çalışarak açıldı.
Elazığ Belediyesi, kış mevsiminin kendini hissettirmesiyle birlikte olası mevsimsel sorunlara karşı gerekli hazırlıklarını tamamladı.
Elazığ'da İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, bazı bölgelerde kar kalınlığının 6 metreye ulaşması nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için gece gündüz çabalıyor.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, belediye tarafından yürütülen kar küreme çalışmalarını yerinde inceledi. Karla mücadele ekipleriyle bir süre görüşen Başkan Yanılmaz, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı sebebiyle Erzincan Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Erzurum'da etkili olan kar yağışı sonrası çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarını açmak için seferber oldu.
Aziziye Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri vatandaşların kışla ilgili sorun yaşamamaları için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Erzurum Karayolları 12'nci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kar kalınlığının yaklaşık 4 metreyi bulduğu 2 bin 885 rakımlı Çimenli geçidinde karla mücadele çalışmasını aralıksız sürüyor.
Sivas'ın Gürün ilçesine bağlı Güneş köyünde yaşayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın KOAH hastası amcası, evinde rahatsızlandı. Kar nedeniyle köy yolunun kapanması üzerine harekete geçen karla mücadele ekipleri 3 saatlik çalışmanın ardından Yılmaz'ı hastaneye yetişirdi.
Sivas'ın Gürün ilçesinde dağda düşerek ayağı çatlayan adamı yolun kapalı olması nedeniyle sırtlarında taşıyan karla mücadele ekipleri uzun uğraşlar sonucu hastaneye yetiştirdi.
Battalgazi Belediyesi Karla Mücadele ekiplerini yerinde denetleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, belediye olarak vatandaşların olumsuzluklardan etkilenmemeleri için karla mücadeleye hazır olduklarını söyledi.
Erzurum'da etkili olan yoğun kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için seferber oldu.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla mücadele ekipleri kar kalınlığının 2,5 metreyi bulduğu köy yollarında çalışmalarını sürdürüyor.
Yaklaşık 14 gün önce yağan karın ardından Oltu Belediyesi karla mücadele ekipleri ciddi anlamda kar temizleme çalışması yapmazken İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın Oltu'ya geleceği haberinin ardından caddelerde hummalı bir çalışma başlatıldı.
Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Çakmak köyünde kar yağışı ve tipi nedeniyle ağılda mahsur kalan koyunları karla mücadele ekipleri yoğun bir çalışmanın ardından kurtardı.
Diyarbakır'ın Kulp İlçe Belediyesi karla mücadele ekipleri tarafından çarşı merkezinde kar temizleme çalışması yapıldı.