Fırat Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor

2021 yılında YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi seçilerek ülkemizin en iyi ilk 20 üniversitesi arasına girmeyi başaran Fırat Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor.

Fırat Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yükseköğrenime 1967’de kurulan Fen Edebiyat, Veteriner ve Mühendislik Fakülteleri ile başlayan, 1975’te üniversite statüsü kazanan Fırat Üniversitesi, yarım asra yaklaşan sürede hem mezun ettiği öğrencileri hem de Türk bilimine dünya çapında saygınlık kazandıran bilimsel çalışmaları ile ülkemizin öncü üniversitelerinden biri oldu. 

FIRAT ÜNİVERSİTESİ BAŞARILARIYLA GÜNDEMDE

​​​​Son yıllarda elde ettiği başarılar ile hem dünyanın çeşitli ülkelerinde hem de Türkiye’de yapılan üniversite sıralamalarında yükselen bir grafiğe sahip olan Fırat Üniversitesi, bu başarılarını YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi seçilerek taçlandırdı. 

Fırat Üniversitesi, güçlü ve nitelikli akademik kadrosu ile Türkiye’de dünyanın en etkili bilim insanları sıralamasında en fazla akademisyene sahip ikinci üniversite olarak gençlere dünya standartlarında eğitim ve araştırma imkânı sunuyor. 

SOSYAL ETKİNLİKLER YENİ DENEYİMLER KAZANMA İMKANI SUNULUYOR

Fırat Üniversitesi sadece akademik eğitim değil sosyal etkinlikler ve bilimsel konferans - sempozyumlar ile de öğrencilerin deneyim ve becerisini geliştirmeye onların eğitimlerimi destekleyen, sosyalleşmelerini güçlendirmeye büyük önem veriyor. Türkiye’de en fazla sosyal ve bilimsel etkinliğin düzenlediği üniversitelerden biri olan Fırat Üniversitesi’nde gençler hem yeni deneyimler kazanma hem de yeni etkileşimlere bulunma imkânına sahipler.

Üniversite tercihi yapacak öğrencilere seslenen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Araştırma Üniversitesi seçilerek eğitimdeki kalitesini ortaya koyan Fırat Üniversitesi’nin bölgenin ikinci büyük üniversitesi olduğunu bazı fakültelerin Türkiye’de ilk 10’da, dünyada ise ilk binde yer aldığını, bu sıralamaların ise eğitimde kalite ve başarının en önemli göstergesi olduğunu söyledi.  

''FIRAT ÜNİVERSİTESİ, YÜKSEK KALİTEDE EĞİTİM VERMEKTEDİR''

Rektör Göktaş, “Fırat Üniversitesi, sadece kaliteli eğitim veren, iyi bir meslek sahibi yapan bir kurum değil aynı zamanda lider kişilik özelliklerine sahip bireyler olarak yetişmenizi sağlayan sosyal aktivitelerle dolu bir eğitim kurumudur. Eğitimde kalite ve öğrenci odaklılığı merkeze alan yaklaşımıyla yetkin akademik kadro, nitelikli programlar, interaktif eğitim ortamları, en son teknolojiye sahip uygulama alanları ve her türlü imkâna sahip sosyal alanlarıyla öğrencilerimize yüksek düzeyde eğitim vermekteyiz. Sürekli olarak gelişimi ve değişimi hedefleyen üniversitemizde eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif anlamda da gelişmelerini önemsiyor ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

''HER ZAMAN DAHA İYİSİ''

Fıratlı olma ayrıcalığına değinen Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Fırat Üniversitesi olarak yükseköğretimde her zaman daha iyisi olmak vizyonuyla öğrencilerimizin hem eğitim yaşamı süresinde hem de mezun olduktan sonraki yaşamında Fıratlı olma ayrıcalığını her zaman gururla hissedecekleri bir üniversite yaşamı ve üniversite eğitimi sunmaya özel önem veriyoruz. Üniversitemizin güçlü eğitim kadrosundan başarılı bir eğitim alarak hayallerinizi gerçekleştirmek; ayrıca sosyal, kültürel ve sportif imkânlarla kişisel gelişiminize katkı sağlamak için sizleri Fırat Üniversitesi’ne bekliyoruz” dedi.