HÜDA PAR: 'Seksenler Sokağı için iki önerimiz var'

Hüda Par Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı 80'ler sokağı ile alakalı açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR: 'Seksenler Sokağı için iki önerimiz var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hüda Par Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı yaptığı açıklamada; "24 Ocak 2020 Elazığ depreminden sonra Seksenler Sokağı inşa edildi. Bu alanın yapılış amacı deprem sonrası Elazığ halkına moral ve motivasyon olması açısından Seksenler dizisinin çekimleri yapılabilmesi için temsili bir mekan olarak inşa edilmesidir. Maalesef bu mekân inşa edildikten sonra kaderine terk edildi." dedi.

Başkan kavaklı şöyle devam etti; "Burada temsili olarak yapılmış mekânların bir kısmı yakılmış ve tamamının camları kırılmış metruk hale getirilmiştir.

Onca harcanmış para ve yapılmış masrafa yazık değil mi? Moral ve motivasyon adı altında yaptınız şu an biz bu mekanı gezdik moralimiz ve motivasyonumuz yok oldu. Yazıktır, günahtır.

Buranın yeniden imar ve şekillendirilmesi için iki önerimiz var: Bunlardan biri Elazığ'ın kültürünü ve değerlerini yansıtacak ‘Kürsübaşı’ etkinliklerinin yapılacağı bir alana dönüştürülmesidir.

İkinci önerimiz ise; bu mekân Güneykent mahallesi sınırları içerisindedir. Güneykent mahallesi bilindiği üzere depremden sonra TOKİ tarafından yapılan konutların bulunduğu alandır. Burada eğitim konusunda okullara ihtiyaç vardır.

Güneykent Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarımızın çocukları için okul öncesi eğitimlerini almaları bakımından bir eğitim yuvası haline getirilirse mükemmel bir şekilde hizmet verecek ve buradaki ihtiyacı karşılayacaktır." diye konuştu.