İhracatta tüm zamanların mart rekoru kırıldı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 'Martta ihracat geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 19,8 artışla 22,7 milyar dolar oldu. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek mart ayı ihracat rakamı' dedi.

İhracatta tüm zamanların mart rekoru kırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, mart ayına ait dış ticaret rakamlarını açıkladı.
Bakan Muş, şunları kaydetti;

İhracatımızda 2021 yılında yakaladığımız ivmeyi çok şükür bu yıl da devam ettirdiğimizi görüyoruz. Buna göre, geride bıraktığımız mart ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın mart ayına göre yüzde 19,8 artışla 22,7 milyar dolar olmuştur. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek mart ayı ihracat rakamıdır.

Ocak ve şubat aylarında da en yüksek aylık rakamları açıklamıştık. Bu yıl 3’te 3 yapmış olduk.
Ocak-mart dönemi ithalat artışımızda petrol ve doğalgaz başta olmak üzere emtia fiyatlarında küresel düzeyde yaşanan artışlar etkili olmuştur. Nitekim, küresel emtia fiyatları bu yılın ilk iki ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 41,8 artış göstermiştir.

250 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

235,6 milyar dolara ulaşan son 12 aylık ihracatımızla, Sayın Cumhurbaşkanımızın 2022 yılı sonu için işaret ettiği 250 milyar dolar ihracat hedefine emin adımlarla ilerliyoruz.

Biz vatandaşımızın hakkını hukukunu hiç kimseye çiğnetmeyiz. Dürüst çalışan tüccarımızın ve esnafımızın her zaman yanındayız. Ama stokçuluk yapan, bir takım manipülatif fiyat artışlarına girişen art niyetli kişilerin de peşini bırakmayız.

Ticaret Bakanlığı olarak biz de Hazine gelirlerinden fedakârlık yapılarak hayata geçirilen bu KDV düzenlemelerinin amacına ulaşması için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin hemen ardından 81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimiz vasıtasıyla ülke genelinde denetimlerimizi arttırdık.

KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.