İl Başkanı Duran, çiftçilerle bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Avukat Coşkun Çağlar Duran, tarlalarında ki boruları patlayan çiftçilerle bir araya geldi.

İl Başkanı Duran, çiftçilerle bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Avukat Coşkun Çağlar Duran, Karakoçan ve Kovancılar ilçesinde çiftçilerin sürekli borularının patlamasının ardından mağdur olan çiftçileri ziyaret ederek sürecin takipçisi olacaklarını belirtirken, mağdur olan çiftçileri de CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile görüştürdü. 

Elazığ'ın Karakoçan ve Kovancılar ilçesinde vatandaşlar, Devlet Su İşleri tarafından inşa edilen Kanatlı Barajı'nda boruların sürekli patlamasından şikayet etti. Çiftçiler sorularını CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'a iletmesinin ardından Milletvekili Erol, sürecin takipçisi olacaklarını belirtmişti. Bugün ise CHP İl Başkanı Avukat Çağlar Duran ve beraberinde ki heyet mağdur olan çiftçilerle bir araya gelerek sorunları yerinde gördükten sonra CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile mağdur olan çiftçileri telefon da görüştürdü. Mağdur olan çiftçilerin yanında olduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bu süreci zaten takip ettiklerini en kısa zamanda Tarım ve Orman Bakanından randevu alıp sorunları dile getireceğini belirtti. 

Çiftçilerle görüşen Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bakan bey ile bir randevu talep edip Elazığ’da ki sulamalarla ilgili Tarım Bakanı ile görüşme sağlayacağım. Allah yardımcıları olsun kaynaklar doğru kullanılmadığı ve har vurup harman savrulduğu ve yapılan işlerin de sağlıklı olmamasının sonucu hep vatandaşlar çekiyor. Ama hiç merak etmeyin inşallah bizim iktidarımızda bu işlerle ilgili her yerde netimler olacak. Yapılan işler eksik yapılmışsa düzeltilerek doğru yapılacak” dedi.

Biz Bakanlarla görüşme talep edene kadar ektikleri ürünlerin kuruyacağını aktaran çiftçi Halis Kaya, “5 gün içerisinde bir sonuç alamazsak biz bittik sayılır.

Elazığ Valisi Devlet Su İşleri Müdürüyle beraber buradaki arızanın giderilmesi için çalışanları yönlendirirse bizim sıkıntımız daha erken giderilir. Çünkü bu şirket batmış buranın ödeneği yok şirketin de parası yok bunlar sağdan soldan para bulup boruları alıp buraya getirene kadar bir hafta geçer. Eğer DSİ personelleri buraya el atarsa biz eminiz ki burası bir hafta içerisinde tamamlanır. Ama DSİ buraya bir el atmazsa bütün ekinler kurur ve 7 bin hektar alan telef olur” ifadelerini kullandı.