İl Milli Eğitim Müdürlüğünden LGS duyurusu!

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Liselere Geçiş Sistemi sınavı hakkında duyuru yayımlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden LGS duyurusu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Müdürlük tarafından yapılan duyuruda ''Liselere Geçiş Sistemi kapsamında Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerimizin katılacağı "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav " 05 Haziran 2022 Pazar günü saat 09.30 ve 11.30'da iki oturum olarak ilimiz Merkez ilçede, 74 Sınav Merkezinde 6407 öğrenci, ilçelerimizde 63 Sınav Merkezinde 1930 öğrenci olmak üzere ilimiz genelinde toplam 137 Sınav Merkezinde 8337 öğrenci sınava girecektir.

Öğrenciler 1. Oturumda saat 09.30'da Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden, ikinci oturumda saat 11.30'da ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden kendi okullarında smava girecek olup, birinci oturum 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika ; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

Öğrenciler (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport , yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli , mühürlü kimlik belgesi) ile en geç saat 09.00'da sınava girecekleri binada hazır bulunacaklardır . Sınav Giriş Belgeleri Okul Müdürlükleri tarafından çıkarılarak öğrencilerin sınava girecekleri salon ve sıralarında hazır bulundurulacaktır.'' ifadelerini kullandı