İlçelerde 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Elazığ'ın Keban ve Sivrice ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

İlçelerde 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen törene, Keban Kaymakamı Hasan Akbulut, Belediye Başkanı Osman Erdoğan, kurumların temsilcileri ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Kaymakam Akbulut ve Belediye Başkanı Erdoğan ile gaziler Atatürk büstüne çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Polis memuru Bilge Alır, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Daha sonra Kaymakam Akbulut, makamında kurumların temsilcilerini ve gazileri kabul etti.

SİVRİCE:

Cumhuriyet Ortaokulu'nun bahçesinde düzenlenen törende Kaymakam Efecan Şahin, Belediye Başkanı Turgay Gündoğan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bahtiyar Aslan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Çağlar Gökalp, kurum temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

BASKİL:

Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kundakçı mesajında, Türk milleti için ölüm kalım mücadelesi olan Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "mareşal" rütbesi ve "gazilik" unvanı verildiğini belirtti.

Gazilerin fedakarlıklarıyla ülkeye şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan ettiğini kaydeden Kundakçı, "19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum." ifadelerini kullandı.