İlhan İrem son yolculuğuna uğurlandı

Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem için Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

İlhan İrem son yolculuğuna uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem, böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybetti. İrem için bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene İrem'in eşi Hansu İrem, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz'ın aralarında bulunduğu siyasetçiler, sanatçılar ve sevenleri katıldı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da çelenk gönderdi.

ŞARKILARIYLA HAZIRLANAN BİR VİDEO İZLETİLDİ

Törende İlhan İrem'in şarkılarıyla hazırlanan kısa video gösterimi izletildi. Usta sanatçı için törende konuşmalar da yapıldı. Törende dostları da İlhan İrem'i anlattı.

Törenin ardından İrem`in sevenleri eşi Hansu İrem`e baş sağlığında bulundu. İrem, "Sizleri çok seviyoruz, herkesle gurur duyuyorum. İnşallah birlikte olacağız, bizim birlikte olmaya ihtiyacımız var. Türkiye`nin ihtiyacı var, Türkiye`nin birliğe ihtiyacı var" sözlerini kullandı.

"Dua", "Uçun Kuşlar Uçun", "Anlasana", "Sürgün Gibi Masallarda" ve "Olanlar Olmuş" gibi unutulmaz eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda şarkıya imza atan müzisyen ve şarkı sözü yazarı İrem`in cenazesi törenin ardından Bebek Camii`nde öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Namazının ardından ise son vasiyeti üzerine Aşiyan Mezarlığı`nda toprağa verildi.