'Narsist insanlar, kendinden başkasını sevip aşık olamazlar'

Psikolog İrem Naz Kırım 'Narsist insanlar, eleştiriyi ve yenilgiyi kabul etmezler, kendinden başkasını sevip âşık olamazlar, çevresini manipüle ederek yanlarında tutarlar, sürekli kendilerini övmeyi ve övdürmeyi severler' dedi.

'Narsist insanlar, kendinden başkasını sevip aşık olamazlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kendini fiziksel ve ruhsal yönden aşırı beğenen, üstün gören, sürekli beğeni, ilgi ve onay bekleyen, gittiği her yerde özel ilgi göreceğine, üstün bir yeri hak ettiğine inanan biriyle birlikte olanların bir 'narsist' ile karşı karşıya olabileceklerini belirten Psikolog İrem Naz Kırım, “Narsist insanlar, eleştiriyi ve yenilgiyi kabul etmezler, kendinden başkasını sevip âşık olamazlar, çevresini manipüle ederek yanlarında tutarlar, sürekli kendilerini övmeyi ve övdürmeyi severler” dedi.

Psikolog İrem Naz Kırım, narsistik kişilik bozukluğunun temelinde erken çocukluk dönemlerinde doğal olarak var olan ‘büyüklenmiş özbenlik’ duygusuna karşı anne-babanın yeterli empati gösterememeleri, çocuğun uygun aile ortamında gerçek dünyanın düş kırıkları ile yeterince karşılaşmamasının yattığını söyledi.

Narsist kişilik bozukluğu ile ilgili bilgilendirmede bulunan Psikolog Kırım, “Narsisistik kişilik bozukluğunun gelişmesinde anne-babanın çocuğun özelliklerini aşırı yüceltmesi, vurgulaması ile sürekli beslenen ve gereksiz özbenlik duygusunun da önemli bir payı vardır. Bu hastaların öykülerinde genellikle çocukluğunda duygusal istismara maruz kalma sorunu ile karşılaşılır” diye konuştu.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5