Pertek, köprüsünü bekliyor

Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Pertek Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Pertek, köprüsünü bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli İli Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, geçtiğimiz gün Kanal 23'te hafta içi her gün saat 23.00'te yayımlanan "Hasan Bak ile Gece Görüşü" programının konuğu oldu.

Pertek Belediyesinin ilçedeki alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra yine ilçede yürüttüğü hizmetler ve sosyal projelerini Gece Görüşü izleyenleriyle paylaşan Başkan Alan, ilçenin olduğu kadar bölgenin de önemli bir ihtiyacı olan Pertek Köprüsü ile görüşlerini de dile getirdi.

"KÖPRÜSÜZ OLMAZ"

Program Sunucu Hasan Bak, “Pertek Köprüsü sadece Tunceli’yi değil; Çemizgezek’i, Pertek’i, Tunceli’yi, Elazığ’ı hatta bu köprü yapılırsa Karadeniz'e kadar her kesimi ilgilendiriyor. Ayrıca şu anki feribotların Pertek Belediyesine ciddi bir katkısı da var ekonomik anlamda. Yani bir köprünün yapılması Pertek'in ve bölgenin bütün kaderini değiştirecektir.” ifadelerinin ardından Başkan Alan şu açıklamalarda bulundu: “Bizler, bununla ilgili şu ana kadar yazılı ve görsel basın kayıtlarda da var olan çok fazla çaba sarf ettik. Bu konuda Tunceli milletvekilimiz Polat Şaroğlu ve  Elazığ Milletvekilimiz Gürsel  Erol  ile birlikte biz belediye başkanları bununla ilgili basın açıklamaları yaptık. Köprü yapılmasının ne kadar elzem olduğuna dair açıklamalarımız oldu.” İfadelerini kullandı.

"BAKANLIKLARLA YAZIŞMALARI YAPTIK"

Feribotun getirdiği ekonomik katkıdan ziyade Pertek Köprüsünün acilen yapılması gerektiğini vurgulayan Alan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bunu izah etmek istiyorum. Bununla ilgili Ulaştırma Bakanlığına ilgili yazışmaları yaptık. Evet, feribot ekonomik anlamda bizler için önem arz ediyor. Ama köprünün yapımının bunun daha ön planda olduğunu paylaştık.”

"BİRÇOK İNSAN YOLDA HAYATINI KAYBEDİYOR"

Feribotta yaşadığı bir anısına da değinen Başkan Alan, “Ben en çok şundan etkilendim. Bir ara bir ambulans şoförü ile sohbet ettim feribotta. Pertek feribotunda geçen zaman süreci içerisinde birçok hastanın hayatını kaybettiğinden bahsetti. Çünkü Tunceli’deki devlet hastanelerinin alt yapı imkânsızlıklarından dolayı hasta Elazığ’a sevk ediliyor. O Elazığ’a geçiş sürecinde yaşayabilme ihtimali olan hasta hayatını kaybediyor. Beni en çok etkileyen nokta bu oldu. Yani ekonomi belli bir yerde önemli ama insanın hayatı her şeyin üzerinde olan bir kavram. Ondan dolayıdır ki Pertek Köprüsü'nün yapılmasını en çok ben bu sebepten istiyorum. ’dedi.

"KÖPRÜ EN KISA SÜREDE YAPILACAK"

Program sunucusu Hasan Bak’ın “Pertek Köprüsü ile ilgili bu son günlerde yeni bir gelişme var mı, son gelinen nokta nedir?” Sorusuna Başkan Alan şu cevapları verdi: “Karayolları Bölge Müdürümüzün mayıs ayında helikopter ile bir keşif yapıldığını biliyorum. Şu ana kadar herhangi bir resmi açıklama yok. Yakın süreçte Genel Başkanımız Kemal Bey Elazığ’ı ziyaret etmişti. Kendisi genel seçimlerden sonra Pertek Köprüsü sözünü verdi. Biz de umut ediyoruz ki bu köprü en kısa sürede yapılacak.” dedi.