Rektör Göktaş'tan teşekkür

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen 'Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Araştırma Üniversiteleri' toplantısı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, oldukça önemli bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Rektör Göktaş'tan teşekkür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, mesajında şunları kaydetti: “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Araştırma Üniversiteleri Toplantısı’nı, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ile araştırma üniversitesi olarak belirlenen 20'si devlet, 3'ü vakıf olmak üzere 23 üniversitemizin rektör ve rektör yardımcılarının katılımıyla üniversitemizin ev sahipliğinde Elazığ’da gerçekleştirdik. 

Böylesine önemli bir toplantıyı Elazığ’da Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlimize teşrif eden YÖK Başkanımız ve heyetiyle birlikte Araştırma Üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcılarını Elazığ’ın misafirperverliğine yakışır bir şekilde ağırladık.

İki ayrı oturum halinde gerçekleştirilen Araştırma Üniversiteleri toplantısında ‘Araştırma Üniversiteleri Yıllık Performans Sıralaması’ da açıklandı. Araştırma üniversitelerinin "araştırma kapasitesi", "araştırma kalitesi" ve "etkileşim ve iş birliği" alanlarında 32 gösterge ile belirlenen Araştırma Üniversiteleri sıralamasında 17. sıraya kadar yükselmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadık. 

Araştırma odaklı çalışan Fırat Üniversitesi artık ülkemizdeki üniversiteler arasında bilimsel çalışmaları, araştırma kapasitesi ve işbirlikleri ile öne çıkan bir üniversite olarak konumlanmaktadır. Sürdürülebilir hale getirdiğimiz bu başarıda emeği olan akademik ve idari personelimize yürekten teşekkür ediyorum. 
YÖK Başkanımız ve beraberindeki heyet senato toplantımıza da katılarak senato üyelerimizle bir araya geldi. Senato üyelerimize akademik çalışmalar konusunda tavsiyelerde bulunan YÖK Başkanımız, Fırat Üniversitesi’nin kurumsal ve akademik çalışmalarıyla dikkat çektiğini söyledi. 

Öte yandan ilimize teşrif eden YÖK Başkanımıza, YÖK Başkan Vekilimize, YÖK Yürütme Kurulu Üyemize ve rektörlerimize Elazığ’ın tarihi ve doğal güzelliklerini de tanıtma imkanı bulduk. 

Bu vesileyle ilimize teşrif ederek bizleri onurlandıran YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar hocamıza, YÖK Başkan Vekilimiz Prof. Dr. Haldun Göktaş hocamıza, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan hocamıza ve rektörlerimize şükranlarımı sunuyorum.  

Ayrıca misafirlerimizin Elazığ’da ağırlanması noktasında her türlü yardımlarını esirgemeyen Sayın Valimiz Dr. Ömer Toraman’a, Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na, iş insanlarımız Prof. Dr. Yasemin Açık’a ve Veysel Demirci ile katkısı bulunan herkese üniversitemiz adına teşekkürlerimi iletiyorum.”