Şehirde altyapı yenileniyor

Elazığ Belediyesi'nin altyapı yenileme projesine fiziki olarak start verildi.

Şehirde altyapı yenileniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge Yapım İşi sözleşmesinin imzalanmasının ardından fiziki çalışmalar başladı. Şehir merkezimizdeki 17 mahalleyi kapsayan altyapı yenileme projesinin 1. Etabı, şehrin merkezi konumunda yer alan Çarşı Mahallesi Bakırcılar Sokak ve Öğretmenevi önünde başlatıldı.

''ŞEHRİMİZİN SORUNLARINI TEK TEK ÇÖZÜME ULAŞTIRIYORUZ''

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Şehrimizin temel problemleri arasında yer altyapı yetersizliğine yönelik yenileme çalışmalarımızı başlattık. Şehrimizin geleceği adına en önemli yatırım olan altyapı yenileme çalışmasını hayata geçiriyoruz. Elazığ’ın gelecek on yılları açısından en önemli adım olan alt yapı yenileme projemizle, 1980’li yıllardan kalma asbestli borular sökülerek, içme suyu hatları polietilen ve düktil borularla sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Böylece vatandaşlarımız hem kaliteli ve sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıplar önlenerek, su tasarrufu sağlamış olacağız. Yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarımızla da şehrimizde yağışlar sonrası altyapı yetersizliğinden kaynaklı oluşan sorunlarını da çözüme ulaştırmış olacağız.” dedi.

Şehirde altyapı yenileniyor

Şehrin altyapısının bütün olarak yenilenmesinin çok zorlu bir süreç olduğunun farkında olduklarını ve bu sorunu çözmek adına göreve başladıkları günden itibaren yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Şehrimizin en büyük sorunlarının başında yer alan altyapı sorununu çözüme taşıyacak içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, su depoları ve terfi istasyonları yapım işlerini kapsayan altyapı yenileme projemizin birinci etap çalışmalarını başlattık.  
Oldukça zorlu bir süreç ve biz bu süreci çok iyi şekilde yöneterek şehrimizin altyapı problemini çözeceğiz. Biz şehrimize duyduğumuz sevda, milletimizden aldığımız güç ve cesaretle bu işi başlatıyoruz. Seçim öncesi bu sorunun üzerine cesaretle gideceğimizi ve bu sorunu çözeceğimizi taahhüt etmiştik. Bu taahhüdümüzü yerine getirmenin mutluluğuyla, şehrimizin altyapısını yenileyerek geleceğine kıymetli bir kazanım sağlamış olacağız. Şehrimizin altyapısını yeniledikten sonra inşallah üstyapı çalışmalarımızla da şehrimizin daha yaşanabilir daha müreffeh bir şehir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Attığımız her adımda, yaptığımız her çalışmada tek gayemiz bu güzel şehri en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktır. Bu gaye doğrultusunda şehrimizin sorunlarını tek tek çözüme ulaştırıyoruz. Bu noktada hemşehrilerimiz desteklerini hiçbir zaman bizden esirgemediler. Bu zorlu süreçte de en büyük gücümüz hemşehrilerimizin bize olan güvenleri ve destekleri olacaktır. Bu destekle şehrimizin bugünü ve yarınları için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Şehirde altyapı yenileniyor

MAHALLE MUHTARI VE ESNAFLARDAN TAM DESTEK

Çarşı Mahalle Muhtarı Ahmet Aytaç şehrin 40 yıllık sorununun Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları sayesinde çözüme ulaştırılacağını ifade ederek, “Altyapı yenileme çalışmalarının bizim mahallemizden başlatılmasından dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun. Zor bir iş, esnafların yoğun olduğu bir yer. Burada çalışmak kolay değil. Sayın Başkanımız bu riski göze aldı ve temiz suyu Elazığlılara ulaştırmayı ahdetti. Allah kendisinden razı olsun. Bizim mahallemiz çalışmalar açısından en zor noktalardan bir tanesidir. İnşallah çalışmalar en kısa sürede neticelenecektir.” diye konuştu.

Çalışmaların başladığı Çarşı mahallesi esnafı da olası sıkıntılara rağmen şehrin geleceği açısından zorunluluk taşıyan bu çalışmada Başkan Şahin Şerifoğulları’nın yanında olduklarını ifade ederek, şunları kaydettiler:

“Esnaf olarak zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. İster istemez bazen aksaklıklar oluyor. Ama mecburi bir çalışma. İçme suyu hatlarımız komple değişiyor. Eski borular yenileniyor. Vatandaş olarak biz de biraz feragat edeceğiz. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz.”

Şehirde altyapı yenileniyor