Şekerdağ: 'İş dünyası istikrardan yana oy kullanacak'

12 Kasım 2022 Cumartesi günü Koç İlköğretim Okulu'nda yapılacak olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine 'Sarı Renk Oy Pusulasıyla' iddialı bir şekilde hazırlanan Elazığ TSO eski başkanlarından Ali Şekerdağ, seçimlerle ve projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Şekerdağ: 'İş dünyası istikrardan yana oy kullanacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şekerdağ değerlendirmesinde, “Elazığ iş dünyası yüksek feraset sahibidir. Bu nedenle yanlış adamdan doğru, doğru adamdan yanlış iş çıkmayacağını bilir. Bu nedenle Ticaret Odası’nın hem temsilde hem de hizmet kalitesinde kesintiye uğramadan devamlılığından yana oy kullanacağına yürekten inanmaktayız” dedi. 

ADIM ADIM 3’ÜNCÜ DÖNEM BAŞKANLIĞA

Elazığ TSO Başkan Adayı Ali Şekerdağ, seçimlere çok kısa bir süre kala adaylığının netleştiğini, bu kısa dönemi en iyi şekilde değerlendirmek için çok hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını belirterek şunları söyledi: “Odamızın hali hazırdaki mevcut yönetim kadrolarının zaten büyük çoğunluğu hazırdı. İş dünyamızın kabul ettiği ve sektöründe önemli noktalarda bulunan arkadaşlarımızın destek ve takviyeleriyle tüm listelerdeki kadrolarımızı oluşturarak seçim çalışmalarına başladık. Bugüne kadar toplumun tüm kesimlerinden ve iş dünyamızdan çok ciddi bir ilgi ve destek görüyoruz. TV kanallarındaki canlı yayınlarda da ifade ettiğim gibi, iş dünyamız yanlış adamdan doğru, doğru adamdan yanlış iş çıkmayacağını bilecek yüksek bir ferasete sahiptir.”

İŞ DÜNYASI İSTİKRARDAN YANA OY KULLANACAK

Elazığ TSO Başkan Adayı Ali Şekerdağ, iş dünyasının istikrardan yana oy kullanacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Üyelerimiz 12 Kasım tarihinde oyunu ‘Sarı Oy Pusulasına’ vererek hem temsilde hem de hizmet kalitesinde herhangi bir kesintiye mahal vermeden istikrardan yana oy kullanacaktır. Odamızda üçüncü hizmet dönemimizin başlamasına artık sayılı günler kalmıştır. İnşallah tüm üyelerimiz ve paydaşlarımızla hem iş dünyasına hem de ilimize en iyi hizmeti vermenin gayretinde olacağız.”

HEDEFİMİZ ODAMIZI ‘A SINIFI ODA STATÜSÜNE’ KAVUŞTURMAKTIR

Başkan adayı Ali Şekerdağ, odada bu hizmet dönemi içerisinde yapacakları projeler hakkında da bilgiler vererek, “TOBB çatısı altında 25 yılı aşkın hizmet süremiz var. Odaların neleri yapabileceğini ve neleri yapamayacağını çok iyi biliyoruz. İçi boş, karşılığı olmayan, üyeyi aldatıcı, yanıltıcı projeler açıklamak iş dünyasına karşı yapılan en büyük hadsizliktir. İnsanlar ağzından çıkanı iyi hesap etmeli. Politikacı değiliz. İş dünyasına hizmet etmek için büyük bir vebalin olduğu bir makama talibiz. Elbette hizmet dönemi içerisinde ne yapılacağını iyi hesap etmek ve projelendirmek gerekir. Ama bunun bir usul ve yöntemi vardır. 

Bugün odalar TOBB Akreditasyon Sistemi içerisinde bağımsız denetim şirketleri tarafından yıllık olarak hizmet kalitesine göre sınıflandırılmaktadır. Odamız halen B sınıfında olup, A hedefiyle çok önemli bir noktaya gelmiştir. Bizim tek önceliğimiz bu hizmet döneminin ilk yılında odamızı A sınıfına taşıyıp burada kalıcı olmaktır. Bakın bu çok kolay bir süreç değil. Tam 103 kriterde değerlendiriliyorsunuz. İç ticarette neler yaptığınız, dış ticaret ve ihracatın artırılmasıyla ilgili girişimleriniz, AB ve diğer fon kaynaklı projeleriniz, sektörel gelişimler için girişimleriniz, üye memnuniyetini artırma hamleleriniz, kurumsal ve personel kapasitenizin artırılması girişimleriniz, oda yönetim organlarının yönetim kabiliyetlerini geliştirme girişimleriniz, lobi faaliyetleriniz, sektörel sorunları ilgili makamlara taşıma girişimleriniz, OSB ve diğer altyapıları sürdürülebilir kılma girişimleriniz, yeni yatırım hamleleriniz, STK ve diğer paydaşlarınızın kurumsal kapasitesini artıma hamleleriniz, fuar ve tanıtım organizasyonlarınız, coğrafi işaretli ürün girişimleriniz, turizm ve gastronomi faaliyetleriniz, sosyal sorumluluk ve kültürel etkinlikleriniz, mesleki eğitimler ve nitelikli eleman girişimleriniz, üyelerinizin etkin tanıtımları, kurumunuzun yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda temsili, etkili kamuoyu oluşturma, iletişim ağlarını kullanma yetenekleriniz, yayın faaliyetleriniz bu böyle uzayıp 103 maddelik bir sete ulaşıyor.

İşte tüm bu maddelerde kendinizi ifade etmiş iseniz A sınıfına yükseliyorsunuz. A sınıfına yükselmekte yetmiyor, tüm bunları sürdürülebilir kılmanız da gerekiyor. Aksi takdirde bir sonraki yıl yeniden bir alt lige düşüyorsunuz. Bu nedenle odamızın tüm seçilmiş yönetim organları, odamız profesyonelleri, paydaşlarımız ve uzmanların katılımı ile 2022-2026 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Stratejik Planı’nı 2022 yılı bitmeden hazırlayıp ilan edeceğiz. Bu planda yer alan her bir başlık ve hedef bizim bu 4 yıllık hizmet dönemimizin vazgeçilmezi ve temel ilkelerimizi oluşturacak. Yani planlayan ve plana sadık kalan, ölçülebilir hedefleri olan ve etkileri de ölçülebilen bir hizmet dönemini hep birlikte iş dünyamıza ve şehrimize kazandıracağız. 

‘GEÇMİŞTE İZİMİZ, GELECEĞE SÖZÜMÜZ VAR’

Başkan Adayı Ali Şekerdağ, “Tüm görsellerimizde kullanmış olduğumuz mottomuz olan ‘Geçmişte izimiz, geleceğe sözümüz var’ derken işte tüm bunları kastediyoruz. Siz çok kıymetli medya kuruluşlarımızın aracılığı ile bu güne kadar ulaşamadığımız tüm üyelerimize bir kez daha seslenmek isterim. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası itibar bulma ve makam sahibi olma yeri değildir” diyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Bu makam tam 138 yıldır hep itibarlı duruşu ile iş dünyasının ve şehrin gözbebeği olmuş bir kurumdur. Yüce Allah’ın izniyle odamızdaki tüm hizmet dönemlerimizde bize güvenenleri mahcup etmedik, yine mahcup etmeyeceğimizi tüm üyelerimizin bilmesini isterim.

Odamızı emin ellerde sağlam temeller üzerinde geleceğe hep birlikte taşımaya devam edelim. Bu vesile ile; 12 Kasım 2022 Cumartesi günü Koç İlköğretim Okulu’nda yapılacak olan seçimlere mutlaka katılımın en üst düzeyde olmasını ve ‘Sarı Oy Pusulamızla’ desteklerini tüm üyelerimizden şehrimiz ve iş dünyamız adına talep ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle seçimlerin ilimize ve camiamıza hayırlar getirmesini diliyor, en derin saygılarımı sunuyorum.”