SP Elazığ İl Teşkilatı, Maden'de

Saadet Partisi Elazığ İl Teşkilatı Maden ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

SP Elazığ İl Teşkilatı, Maden'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Elazığ İl teşkilatı ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda İl Teşkilatı Maden İlçesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

SP Elazığ İl Teşkilatı, Maden'de

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, maden ihalesinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Akın, “Bugün Maden ilçemizde vatandaşlarımızla konuştuk, esnaflarımızı gezdik. Sorunlar maalesef tüm ilçelerde aynı ancak Maden ilçemizin durumu hepsinden daha kötüdür. İlçemiz 35 milyar dolarlık bakır rezervine sahip olmasına rağmen, vatandaşlarımız yoksullukla boğuşuyor.

İlçeden çıkarılan bakır madeni kamyonlara, trene yüklenip gönderiliyor, buradaki vatandaşlarımız ise işsizlik ile boğuşuyor, esnaf siftah yapamıyor, dükkânını kapatmak zorunda kalıyor. Oturulacak konut yok, vatandaşlar göçe zorlanıyor. İlçe nüfusu ekonomik ve sosyal hayatın getirdiği zorluklardan dolayı küçülerek yok olmaya doğru gidiyor. Bundan dolayıdır ki yakın zamanda 35 Milyar dolarlık rezervin, 119 milyon dolar gibi bir rakama Port Madenciliğe verildiği ihale iptal edilmelidir.

Söz konusu rezerv için bakıra dayalı sanayinin ele alındığı, ilçe sakinleri için iş güvencesinin verildiği, Maden halkı için toplu konutların yapıldığı yeni bir şartname hazırlanmalıdır. Böylelikle bu rezerv maden halkının, ilimizin ve ülkemizin istifadesine sunulmalıdır. Saadet Partisi olarak, yakın zamanda Maden ilçemizdeki bakır rezervine dayalı sanayi projemizi aylar öncesinden tanıttık ve bunun yapılabileceğini gösterdik. Bu konuda her türlü teknik desteğivermeye hazırız” şeklinde konuştu.