Türkiye, Paris Anlaşması'nı onayladı

Paris Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy birliğiyle kabul edildi.

Türkiye, Paris Anlaşması'nı onayladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ana amacı iklim değişikliğinin etkileri ile mücadele olan Paris İklim Anlaşması'na dair kanun teklifi komisyonların ardından Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldü.

Milletvekillerinin oylarına sunulan anlaşma oy birliği ile kabul edildi. Böylece 196 ülkenin imza attığı anlaşmanın Türkiye de tarafı oldu.

Anlaşma ile sera gazı salınımının küresel seviyede azalma eğilimine geçirilmesini hedefliyor. Küresel sıcaklık artışının sanayileşme öncesi döneme göre 2 derecenin altında kalmasını amaçlıyor.

Karbon salınımını 2030 yılında yarıya, 2050 yılında ise sıfıra indirmeyi hedefliyor. Anlaşmayla her ülke karbon emisyonlarını azaltma hedeflerini kendisi belirliyor. 

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Paris Anlaşması'nın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanuna göre, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin 21'inci Taraflar Konferansı'nda kabul edilen ve Türkiye Cumhuriyeti adına 22 Nisan 2016'da imzalanan "Paris Anlaşması"nın beyan ile birlikte onaylanmasının uygun bulunduğu belirtildi.