TV SEN Genel Başkanlığına, Yunus Evliyaoğlu seçildi

Televizyon Yayıncıları İşveren Sendikası (TVSEN) Olağan Genel Kurulunda Kanal 23 ortaklarından, Kanal 23 Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Evliyaoğlu, Genel Başkanlığa seçildi. 

TV SEN Genel Başkanlığına, Yunus Evliyaoğlu seçildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Televizyon Yayıncıları İşveren Sendikası Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Ankara’da gerçekleştirilen genel kurula, sendika üyesi 21 televizyon kuruluşunun yönetim kurulu başkanları katıldı. Genel Kurul sonucunda TV SEN Genel Başkanlığına Kanal 23 ortaklarından Kanal 23 Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Evliyaoğlu seçildi.

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GAYRET ETTİK"

Genel kurulda konuşan Yunus Evliyaoğlu: “Türkiye’nin dört bir yanından gelen kıymetli meslektaşlarım Tv-Sen olağan üstü genel kuruluna hoş geldiniz… Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum… Bizler, tarafsız, ilkeli ve doğru yayıncılık ilkelerinden taviz vermeden içinde bulunduğumuz zor koşullarda maddi ve manevi büyük bir özveri ve fedakârlık göstererek televizyon yayıncılığı yapmaktayız.

Yaşadığımız sorunların çözüme kavuşması için; ilgili kurum, kuruluş ve yetkililerle sürdürülebilir bir iletişim sürecini kurmak, medya kuruluşlarının ortak akılla hareket etmesini sağlamak ve birlikte yeni projeleri hayata geçirmek amacıyla kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Tv-Sen, 2,5 yıllık bir süredir faaliyet ve çalışmalarına devam etmektedir. TV-Sen’i, 11 televizyon kuruluşu bir araya gelerek kurduk. Daha sonraki süreçte sizler gibi değerli üyelerimizin katılımı ile bugün 21 televizyon yayın kuruluşu olarak daha da güçlenerek devam ediyoruz…

Önümüzdeki süreçte üye sayımız, daha da artarak devam edecek. Bu sayede TV-Sen çok daha güçlenmiş olacaktır. Kurulduğumuz günden bugüne kadar geçen 2,5 yıllık sürede, TV-SEN’in kurumsallaşması başta olmak üzere, kurum içi çalışmaların yanında sektörümüzün sorunlarının analizi ve çözüm önerilerini hazırlayarak birçok kurum ve kuruluş ile iletişime geçtik ve sorunların çözümü için gayret ettik. bu vesileyle, başta kurucu genel başkanımız Mehmet Okan Kaya ve yönetim kurulunda ki arkadaşlarımıza özverili ve gayretli çalışmaları ile emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.

Televizyon yayıncılığının zor ve özverili bir iş olduğunun altını çizen Evliyaoğlu: “Ülkemizde son dönemde yaşanan gelişmelerin yayıncılık maliyetlerimizi olağandışı bir şekilde arttırması yayıncılık faaliyetlerimizin sürdürülebilirliğini tehdit etmektedir. Döviz kurlarında yaşanan aşırı yükselişler, asgari ücrete yapılan zamlar ve diğer rutin giderlerimizde ortaya çıkan artışlar birçok televizyon kanalını içinden çıkılamayacak maliyetler ile baş başa bırakmıştır.

Bu şartlarda televizyon yayıncılığı yapmanın ne kadar zor ve özverili bir iş olduğunu hepimiz yakinen biliyor ve yaşıyoruz. 14 Mayıs 2023’te yapılacağı açıklanan genel seçimler öncesinde sorunlarımızın çözümünün sağlanabilmesi için, daha etkin bir iletişim sürecinin yürütülebilmesi amacıyla yönetim kurulu ile yaptığımız istişareler sonucunda olağanüstü genel kurulumuzu yapma kararı aldık. Amacımız, yeni yönetim kurulu olarak yaşadığımız zor koşullarda sorunlarımızın çözümü için daha etkin ve aktif bir süreç yönetimi sağlayarak, televizyon kanallarımızın ekonomik olarak olabildiğince rahatlayabilmesini sağlamaktır.” İfadelerini kullandı.

"BİRLİKTE HAREKET ETMEK, BİRLİKTE KARAR ALMAK VE BİRLİKTE GAYRET ETMEK BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ OLACAKTIR"

İlerleyen süreçlerde yapılması planlanan projelerle ilgili bilgiler aktaran Genel Başkan Yunus Evliyaoğlu: “Bundan sonraki süreçte yapılması düşünülen konulara değinmek istiyorum; bulunduğumuz bina sendikamızın genel merkezi olacak ve sesimizi daha güçlü bir şekilde duyurmak için yapacağımız ortak canlı yayınlar için bir stüdyo kurulacak. Bugün için 21 olan üye sayımızı RTÜK’e kayıtlı lisanslı tüm yayıncılar ile görüşerek daha da arttıracağız. Bununla birlikte; ulusal ana akım medya kuruluşlarını ziyaret edip TV-SEN’e temsilci atayarak, üyemiz olmalarını sağlamayı da hedeflemekteyiz. TBMM, RTÜK ve TÜRKSAT gibi devletimizin tüm kurumları ile görüşerek, sektörümüzün sorunlarının ve çözüm önerilerinin sunulması ve bunların takibinin yapılması sağlanacaktır. Varlık fonu, bakanlıklar ve devlet kurumları ile diğer kurumsal firmalarla görüşmeler yapılarak, yerel televizyonlara da reklam payında yer verilmesi talep edilecektir.

TV-SEN’in tanıtımının sağlanması, etkinliğinin arttırılması ve iletişim başkanlığı gibi değerli kurumlara akredite edilmesine gayret gösterilecektir. Fazla zamanınızı almak istemiyorum ancak, planladığımız birçok farklı projelerimizi de süreç içerisinde sizlerle paylaşarak, hayata geçireceğiz… Bütün bu ifade ettiklerimden daha da önemlisi, sürekli olarak bir araya gelerek, ortak aklın oluşturulması, birliktelik ruhumuzun güçlendirilmesi ve gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparak gerekli adımları hep birlikte atacağız. Birlikte hareket etmek, birlikte karar almak ve birlikte gayret etmek bizim en büyük gücümüz olacaktır. Ben genel kurulumuza katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyor, genel kurulumuzun tüm televizyon kanallarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.