Vatandaş deprem konutlarından neden memnun değil?

Son Dakika 23'ün İnstagram hesabında yapılan 'TOKİ deprem konutlarından memnun musunuz?' anketine vatandaşlar 'memnun değilim' cevabını verdi.

Vatandaş deprem konutlarından neden memnun değil?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de meydana gelen, 41 kişinin hayatını kaybettiği 6,8 ve 27 Aralık'ta merkez üssü Elazığ olan 5,3 büyüklüğündeki depremlerin ardından, birçok ev ağır hasar raporu verilerek yıkıldı. Yerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğinde deprem konutları inşa edildi.

Bu kapsamda Elazığ'da 23 bin 249 konut projesinin anahtar teslimlerinde depremin üzerinden 2 sene geçmesine rağmen devam etmesiyle birlikte Elazığ Valiliği tarafından ağır hasar alan binalarının yüzde 96'sının yıkımının tamamlandığı açıklandı.

YAPILAN ANKET SONUÇLANDI

Son Dakika 23'ün İnstagram hesabında yapılan iki soruluk ankette 'TOKİ'nin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna toplam 472 vatandaş katıldı. Cevaplarda 42 kişi 'Çok iyi', 48 kişi 'İyi', 85 kişi 'Orta', 297 kişi 'Kötü' şıkkını kullandı.

519 kişinin katıldığı 'TOKİ deprem konutlarından memnun musunuz?' sorusuna ise 118 kişi memnun olduğuna yönelik cevap verirken 401 kişi konutlardan memnun olmadığını belirtti.

VATANDAŞ NEDEN MEMNUN DEĞİL?

Son Dakika 23'ün Facebook hesabında konuyla ilgili vatandaşların memnuniyetsizlik sebeplerinin arasında konutların anahtarlarını teslim aldıkları tarihin öncesinde de apartman giderlerinin fatura edilmesi oldu.

Köy konutlarında hak sahibi olan bir vatandaş ise konut yapımlarının hala sürdüğünü ve bu durumdan şikayetçi olduğunu dile getirdirken merkezde hak sahibi olan vatandaşlardan biri ise anahtar teslimlerinin hala sürdüğünden şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Konutlarda oturan vatandaşlar ise aidatların sene başında 126 lira olduğunu, şimdi ise aidat fiyatının 250 lira olarak zamlanmasının zor duruma düşürdüğünü söyledi.

Ayrıca eski evlerinin metrekaresine göre yeni deprem konutlarının daha küçük olduğunu belirterek kalabalık ailelerin eve sığmakta zorlandıklarını söylediler.