10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajları

Elazığ'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla il prokolünden kutlama mesajları yayımladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ VALİSİ DR. ÖMER TORAMAN

"Gazetecilik mesleğinde çalışanların özlük haklarını düzenleyerek güvence altına alan ve 10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren yasal düzenleme, Türk basınında bir dönüm noktası olarak kabul edilmiş ve her yıl “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Bilgi ve teknolojik gelişmelerin hızla ilerleme kaydettiği günümüzde, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, internet haberciliğinde de etkinliğini her geçen gün artırmakta olan basınımız, ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışıp, toplumun haber alma hakkını sağlayarak kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesinde önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. Bu bakımdan gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir.

Bu anlayışla halkımızı bilgilendirmenin yanı sıra ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesine çalışmalarıyla önemli katkılar sağlayan basın mensuplarımızın bugüne kadar gösterdikleri gayreti ve üretkenliği bundan sonrada aynı hassasiyetle yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü” kutlar, çalışmalarında başarılı dilerim." dedi.

ELAZIĞ BELEDİYESİ ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI

“Demokratik kültürümüzün vazgeçilmez unsuru olan basınımız, toplumsal gelişim ve değişimin de öncüsüdür. Basın ahlak ve ilkeleri doğrultusunda halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlayan basın mensuplarımızın; gece, gündüz demeden özveriyle yürüttükleri çalışmalar her türlü takdirin üzerindedir. Şehrimizin menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan basın mensuplarımızı her daim yol arkadaşı olarak gördük, şehrimizin geleceği için omuz omuza çalıştık, bundan sonra da aynı özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Başta Elazığ medyası olmak üzere tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Elazığ Basın Müzesi’nin açılışını 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Şehrimiz adına kıymetli bir kazanım olan Basın Müzemizin açılışını bu özel günde gerçekleştireceğiz. 1883 tarihinde çıkarılan ilk gazetemiz olan Mamurat’ül Aziz Gazetesi'yle 140 yıllık köklü bir basın mazisine sahip olan Elazığ’ımıza çok yakışan Basın Müzemiz; basın tarihine ışık tutacak, şehrin kültürel zenginliğine katkı sağlayacaktır.  Kıymetli hemşehrilerimizi ve değerli basın mensuplarımızı 10 Ocak Salı günü saat 13.30’da gerçekleştireceğimiz Basın Müzesi açılış törenine bekliyoruz.” diye konuştu.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ

“Kamuoyunu bilgilendirmek ve vatandaşlarımızın her koşulda doğru ve eksiksiz habere ulaşması için büyük bir fedakârlık ve özveri ile çalışan gazetecilerimizin çabaları her türlü takdirin üzerindedir. Ülkemizde ve ilimizde yaşanan gelişmelerin kamuoyuna ulaştırılması görevini yerine getirirken meslek ilkelerinden ayrılmadan, bilginin doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını sağlayan basın mensubu arkadaşlarımızı kutluyorum.
Basın mensuplarımızın en önemli vasıfları, gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmalarıdır. Basının başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile ilimizin ve ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam edecektir. Bu düşüncülerle, mesleğin gerektirdiği etik ve ahlak kuralları doğrultusunda ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışıyla görevlerini özveriyle yerine getiren tüm basın mensubu gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyorum” dedi

AK PARTİ ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ SERMİN BALIK

“Hayatımızın her noktasında var olan iletişim mecraları günümüzde milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde kamuoyunun vicdanını da temsil etmektedir.  Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri, Milletimizin müşterek sesi, gözü ve kulağı olan hiç şüphesiz ki basındır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de teknolojinin takip edilmesinde zorlandığımız bir hızla geliştiği, internet ve sosyal medya sayesinde bilgiye ve habere erişimin çok çabuk ulaşıldığı günümüzde, halkı doğru ve tarafsız haberle hızlı bir şekilde buluşturan gazetecilerimizin yaptıkları görevin önemi ve sorumluluğunu daha da artırmaktadır. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde  21 yıldan bugüne  iktidarımızda,  hayata geçirdiğimiz politikalarla Türk basınının daha fazla zenginleşmesine, çeşitlenmesine ayrıca demokratik, özgürlükçü ve bağımsız bir yapıya kavuşulması sağlanmıştır. Bu vesileyle doğru, tarafsız ve etik ilkelere uygun olarak vatandaşlarımızı bilgilendirme görevini yerine getiren özgür bir basının var olması, toplumumuzun özgürleşmesinin de güvencesi olmuştur. Gazetecilik; toplumun değerleri çerçevesinde, kamu yararını, özel hayata ve kişi hak ile özgürlüklerini gözeterek, yanıltıcı ve yalan söylemleri saygı ve vicdan süzgecinden geçirip kamuoyuna doğru haber verme gayretinde olan, aynı zamanda objektiflik, aydınlatıcı ve yol gösterici gibi işlevleri barındıran önemli bir meslektir.   

Halkımızı bilgilendirmenin yanı sıra; Aziz Şehrim Elazığ’ımızın, ilçelerimizin, beldelerimizin ve köylerimizin her alanda gelişmesi ve kalkınması açısından günden güne yoğun çaba göstererek yaptığımız çalışmalarda ve hizmetlerde bizlere önerileriyle yol gösterici ve destek olan, gücümüze güç katan ilimizde faaliyet gösteren televizyon, gazete, radyo, ulusal ve yerel haber ajansları ile haber siteleri temsilcilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, kamu yararını gözeterek tarafsız bir şekilde vatandaşlarımıza doğru haber verme görevini büyük bir özveri ve fedakarca ifa eden Elazığ’daki gazetecilerimiz başta olmak üzere, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, ebediyete irtihal etmiş gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ ELAZIĞ İL BAŞKANI ÖMER ATEŞ

“Halkımız her konuda bilgilendiren, gelişmelerden haberdar olmasını sağlayan medya mensuplarımız, 15 Temmuz örneğinde olduğu demokrasimizin korunması ve güçlendirilmesinde de önemli roller üstelenmişlerdir. İlimizde 1930’lı yıllarda Turan Gazetesi ile başlayan ve bugün hem teknolojik hem de nitelik olarak önemli bir noktaya ulaşan ilimiz medya kurumlarımızın bu seviye gelmesinde çalışan, emek sarf edip değer üreten gazetecilerimiz katkılarını takdirle karşılıyoruz. Bu vesileyle zor şartlar altında;  doğru, tarafsız, gerçek ve etik habercilik görevini gerçekleştirerek halkımızın haber almasını sağlayan kameramanlarından muhabirine, fotoğrafçısından editörüne bütün basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI İDRİS ALAN

“Elazığ’ımız geçmişten beri basında çok aktif bir şehir olma niteliği taşıyor. Bölgedeki en fazla çalışan gazeteci ilimizde ve bununla iftihar etmek gerekiyor. 10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutluyoruz.

Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri olan gazetecilik mesleği; toplumun gözü, kulağı ve sesi olan dürüst, tarafsız ve ilkeli bir anlayış ile ülkelerinin gelişimine ve kalkınmalarına katkısı elzemdir. Bilginin yayılma hızının son derece arttığı günümüzde dürüst habercilik büyük önem kazanmıştır. Gece- gündüz, soğuk-sıcak demeden kamuoyunu aydınlatmak amacıyla mesai mefrumu gözetmeksizin çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum, ebediyete intikal eden basın mensuplarını saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.

SAADET PARTİSİ ELAZIĞ İL BAŞKANI ABDULLAH AKIN

"Başta internet ve sosyal medya olmak üzere, bilgiye ve habere erişimin çeşitlendiği günümüzde gazetecilerimizin ifa ettikleri görevlerin önemi daha da artmaktadır. Toplumun doğru zamanda, doğru bilgiye ulaşması ve kamuoyu oluşturulması adına çok önemli bir kamusal görevi ifa eden gazeteciler, demokrasimizin sağlıklı işlemesi açısından hayati öneme sahiptir. Günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusuyla vatandaşları gelişen olaylar hakkında aydınlatmak için büyük bir özveri ile çalışmaktadırlar. Yoğun emeklerle çalışan basın mensuplarının, her türlü takdiri hak ettiği ve maddi-manevi tüm taleplerinin karşılanması gerektiği kanaatindeyim. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehrimizde hemşehrilerimiz ile aramızda köprü olan Elazığ’ımızın güzide basın mensupları olmak üzere tüm meslek mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, kendilerine görevlerinde başarı ve kolaylıklar diliyorum" dedi.