'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' mesajları

Elazığ protokolünden '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' mesajları...

'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MİLLETVEKİLİ PROF. DR. EROL KELEŞ'TEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında gücünü halktan alan basının, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yaparak elde ettiği bilgileri kamuoyuna objektif ve ilkeli bir biçimde yansıttığını belirterek Elazığ'daki ve tüm Türkiye'deki basın emekçilerinin bu özel gününü kutladı.

Milletvekili Keleş, "Demokrasinin gelişmesinde ve toplumsal bilincin oluşturulmasında değerli katkıları bulunan basın emekçilerinin, önemli bir kamu görevini yerine getirerek zaman mefhumu tanımadan büyük bir fedakârlıkla tüm enerjisini halkın doğru haber alması için harcadığını” ifade etti.

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, gazeteciliğin sadece haber vermekle kalmayıp, aynı zamanda toplumsal bilinç ve demokratik katılımın artırılmasında önemli bir rol oynadığını belirtti. "Gazetecilerimiz, doğruluk, tarafsızlık ve objektiflik ilkeleriyle hareket ederek, halkımızın haber alma hakkını en iyi şekilde kullanmasına yardımcı oluyor. Elazığ'ımızın yanı sıra ülkemizin dört bir yanındaki basın mensupları, bu anlamda takdire şayan bir çaba gösteriyor" dedi.

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, "Bu özel gün vesilesiyle, mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirip, kamuoyunun doğru ve tarafsız olarak bilgilendirilmesinde önemli rol oynayan, İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesine çalışmalarıyla katkıda bulunan tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

MİLLETVEKİLİ EJDER AÇIKKAPI'DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı. 

Açıkkapı, gazeteciliğin toplumun bilgilendirilmesi , aydınlatılması ve yönlendirilmesinde kilit bir role sahip olduğunu, demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu vurgularken, mesleklerini büyük bir özveri ve tutkuyla icra eden gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığını belirtti.

Açıkkapı'nın mesajında ayrıca şu ifadeler yer alıyor:

Haberin peşinden koşan, gerçeği arayan, doğru ve tarafsız bilgiyi topluma ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışan gazetecilerimiz, mesleklerinin zorluklarına rağmen toplumsal sorumluluklarını her zaman ön planda tutmaktadırlar. 

Gazetecilik, sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimidir. 

Özgür ve bağımsız bir basın, demokratik toplumların vazgeçilmezidir. Gazeteciler, bu özgürlüğün korunması ve sürdürülmesinde büyük bir rol oynamaktadır.

Bu vesileyle demokrasimizin temel taşlarından Gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, tüm gazetecilerimize sağlık, başarı ve mutluluk dolu günler dileriz.

MİLLETVEKİLİ EROL: "BASIN MENSUPLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesaj yayımladı.

Gazetecilik mesleğini kendine özgü birçok zorlukları olduğuna değinen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol mesajında; “Gazetecilik, fedakarlık gerektiren bir meslek olmakla beraber bu meslekte gün ve saat kavramı yoktur. Gazetecilik mesleğini icra edenler, gece gündüz ve bayram demeden ailelerinden ayrı bir şekilde soğuğa, sıcağa aldırmadan her şartta ve koşulda halkın bilgi alma özgürlüğünü sağlamaya çalışarak, görevlerini özveriyle yerine getirmektedirler. İşte bu zorluklar karşısında hiçbir zaman yılmadan doğru haber yaparak, toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya çalışan gazetecilerimizin bu gününü kutluyorum. Bizler de gazetecilerimizin tüm haklarının korunması, iyileştirilmesi, rahat, bağımsız ve tarafsız bir şekilde görev yapması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Tüm basın mensuplarımızın, her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

VALİ TORAMAN'DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Gazetecilik mesleğinde çalışanların özlük haklarını düzenleyerek güvence altına alan ve 10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren yasal düzenleme, Türk basınında bir dönüm noktası olarak kabul edilmiş ve her yıl “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Dünyada ve ülkemizde teknolojik alanlarda yaşanan gelişmeler, bilgi ve iletişim teknolojileri alanlarını çeşitlendirerek kendisini göstermiştir. Toplumun aydınlatılması, haber alma hakkının korunması, kamuoyunun tarafsız ve doğru bilgilendirilmesinde gazetecilerimiz önemli bir sorumluluk üstlenmektedir.

Basın çalışanlarımızın, meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacaklarına ve şehrimiz adına bugüne kadar samimiyetle gösterdikleri gayreti, birlikteliği, ilkeli ve sorumlu görev anlayışlarını, bundan sonrada aynı hassasiyetle sergileyeceklerine yürekten inanıyorum.

Basınımızın güzide temsilcilerinin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevi başında vefat eden gazetecilere Allah’tan rahmet diliyor, bu vesileyle tüm basın çalışanlarını en kalbi duygularımla selamlıyorum.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI'NDAN, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Elazığ medyamızın güzide çalışanları başta olmak üzere tüm medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Başkan Şahin Şerifoğulları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“Demokratik kültürümüzün vazgeçilmez unsuru olan basınımız, kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması noktasında kilit bir role sahiptir. Özellikle teknolojik gelişmelere paralel etkinliği çok daha önemli bir noktaya ulaşan medyamız; doğru, tarafsız ve ilkeli duruşuyla birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, demokratik kültürümüzün gelişimine, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesine, toplumsal gelişim ve değişime her zamankinden daha önemli katkılar sağlamaktadır. 

Elazığ medyamız da köklü mazisinden aldığı güçle, şehrimizin gelişim ve değişimine önemli katkılar sağlarken, şehrimize hizmet yolculuğumuzda da daima yol arkadaşımız olmuştur. Şehrimizin bugünü ve yarınları için birlik ve beraberlik içerisinde yürümeye devam edeceğiz.

Zaman mefhumu gözetmeksizin, her türlü şart ve koşul altında fedakarca bir gayret ortaya koyan medya mensuplarımıza teşekkür ediyor, başta Elazığ medyamızın güzide çalışanları olmak üzere tüm medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi için 24 saat fedakârca görev yapan basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda;

“Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler gününü bütün samimiyetimle kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum.

Bu vesileyle, meslek ahlakı, bilinci ve gayreti içerisinde çalışan tüm gazetecileri tebrik ediyor, Elazığ’ın sorunları noktasında emek sarf eden tüm yerel ve ulusal yazılı ve görsel basın-yayın çalışanlarının gününü kutluyorum” dedi.

BAŞKAN ALAN: "ÜLKE KALKINMASINDA BASININ ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR"

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan,  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi adına medyanın demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak öne çıktığını ifade eden Başkan Alan, mesajında şu görüşlere yer verdi.

 “Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımıza giren yeni medya mecralarının gazetecilik adına sunduğu imkânların da meslek ilkeleri ve basın ahlakından taviz vermeden kullanılması gerekmektedir.

Hakkaniyet sahibi basınımızın ve gazetecilerimizin; ülkemiz ve ilimizde barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesi yanında ekonomik alanda büyümesindeki payları oldukça fazladır.  Medyanın,  milletimizin hassasiyetlerini gözeterek, doğru bilgilendirme görevini yerine getirip demokrasimize katkıda bulunduklarını görmek bizleri memnun etmektedir.

100 yıla yakın bir geçmişe sahip olan Elazığ medyası, köklü basın tarihiyle başta Ahmet Kabaklı olmak üzere çok sayıda saygın gazeteci ve yazarı basın camiasına kazandırmış bir şehirdir.

Elazığ medyası, geçmişten aldığı güç ve referansla bugün de güçlü ve etkin bir şekilde çalışmalarını yürütmekte, ilimizin her alanda kalkınma ve gelişmesine katkı sunmaktadır.

Bu düşüncelerle,  görev başında vefat eden gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sağlık ve mutluluk dileklerimle tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, başarılar diliyorum.”

BAŞKAN YILDIRIM'DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında medya, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak öne çıkıyor. Medya çalışanlarının, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabaya yakinen şahidiz. Bu süreçte, demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle ilkeli şekilde çalışan gazeteciler toplum için önemli bir görevi yerine getiriyor. Bu anlamlı gün vesilesiyle tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde kolaylıklar diliyorum. Bu duygularla Elazığ’ımızda gazetecilik görevini ifa eden tüm arkadaşlarımızı en kalbi duygularla selamlıyorum.”

MHP İL BAŞKANI YUNUS BAL'DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın; toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır.
 
İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin zorlu çalışma şartları gözetmeksizin vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için fedakârca çalışmakta olduklarını hep birlikte müşahade etmekteyiz.
 
Ülkemizin ve Elazığ’ımızın ihtiyaç ve taleplerini yetkililere, kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde toplumdaki mekanizmanın daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, milletimizin adeta gören gözü, işiten kulağı olan gazetecilerimizi tebrik ediyor, bu uğurda görev yapan ve ebediyete irtihal etmiş olan basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum. Bilgi birikimi ve tecrübesinden güç alarak, meslek etiği ve sorumlu habercilik anlayışıyla hareket eden, mesleğini yaparken yeri geldiğinde canını feda etmeyi dahi göze alabilen bütün basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; huzur, esenlik ve başarılar temenni ediyorum.

BAŞKAN ATEŞ: "MEDYAMIZ FİLİSTİN DAVASINA SAHİP ÇIKTI"

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Farklı seslerin, özgün düşüncelerin kendini ifade imkânı bulduğu medyanın sağlıklı bir kamuoyu için de önemli olduğunu ifade eden Başkan Ateş, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Güçlü ve lider bir Türkiye için medyamız bağımsız,  gazeteciler ve habercilerimiz de özgür olmalıdır.  Özgür ve objektif bir medya,  ülke demokrasisinin güçlü olmasını sağlar.  Fakat basının özgürlüğü, hiçbir zaman sorumsuzluk olarak algılanmamalı, toplumun değerlerine saldırı ve hakaret olarak yorumlanmamalıdır. Önemli olan halkın tarafsız ve doğru biçimde haber alabilmesinin sağlanması ve ülkenin değerlerine sahip çıkılmasıdır.

Elazığ medyasının, ülkemiz ve milletimizin değerlerine sahip çıkma ve ilimizin gelişmesine katkı sunma anlamında başarılı bir yayın politikası ortaya koyması ve duruş sergilemesini takdir ediyoruz. İlimiz medya kuruluşları ve mensuplarının, 15 Temmuz başta olmak üzere,  terörle mücadele ve son olarak Filistin’deki katliamlara karşı gösterdikleri dik duruş ve yayınlarıyla Filistin davasına verdikleri destek her türlü takdirin üzerindedir.

Bu düşüncelerle, medya mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk dileklerimle başarılar diliyorum.”

DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI KANGAL, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

DEVA İl Başkanı Kangal, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun ”Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlama mesajında, "Demokrasinin önceliği, gücünü halktan alan bağımsız ve özgür medya ortamının sağlanmasıdır. Mesleğinin gereğini yerine getirmek uğruna hayatını kaybeden kalemleri saygıyla anıyor, Elazığ İlimizin çok değerli gazetecilerini yürekten kutluyorum." İfadelerini kullandı. DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, kutlama mesajında; “Basın ilkelerine saygılı, basın ahlakıyla görevini başarıyla yerine getiren Tarafsız ve objektif basın, demokratik toplumların olmazsa olmazıdır. Milli birliğin sağlanmasında, hak ve özgürlüklerin korunmasında önemli bir mihenk taşı olan zaman, yer ve mekan gözetmeksizin görevini yapan, vatandaşlarımızın doğru bilgiye ulaşması için mesai harcayan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak gazeteciler gününü kutluyorum. Savaş ve afet bölgelerinde kamuoyuna doğru bilgiyi aktarmak için filistin, ukrayna da ve dünyanın bir çok yerinde hayatını kaybeden basın mensuplarına başsağlığı diliyorum" dedi.

SAADET PARTİSİ ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ABDULLAH AKIN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Saadet Partisi (SP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi için 24 saat fedakârca görev yapan basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Belediye Başkan Adayı Akın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“İletişimin en güçlü kanallarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır. Tarafsız, özgür ve objektif basın, güçlü demokrasiye uzanan merdivenin en önemli basamaklarındandır.

Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, bizler ile vatandaşlarımız arasında bir köprü vazifesi görmektedirler.

Ülkemizin ve Elazığ’ın sorunlarını kamuoyuna aktaran basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri, bizler için önemli faydalar sağlamaktadır.

Bu düşüncelerle; Görevlerini yaparken ebediyete intikal eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, gündeme taşıdıkları konularla Elazığ’ın gelişimine önemli katkılar sunan basın mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”