Akşener: 'Erdoğan'ı tebrik ediyorum'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim yenilgisinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Akşener: 'Erdoğan'ı tebrik ediyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akşener'in konuşmasından satır başları:

"Milletimizin bize verdiği muhalefet görevini yürüteceğiz. Seçmen bizim için en halis ölçüttür. "

"Milletimiz seçimde söyleyeceğini söyledi. Seçmen iradesinin üzerinde güç yoktur. Bize düşen bu mesajı anlamak, anladıktan sonra gereğini yapmaktır. İYİ Parti olarak bunu hakkıyla yapacağız."

"Seçmenimiz, seçim sonuçları üzerinden bir karamsarlık hissetmesin. Bu saatten sonra milletimizin taleplerini dinleyeceğiz ve onların hiçbir korkunun esiri olmasına izin vermeceğiz."

"Yeniden cumhurbaşkanı seçilen Sayın Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Sayın Erdoğan'ın da seçim sonuçlarından çıkarması gereken büyük dersler olduğunu hatırlatmak isterim. Umarım kazanmışlık hırsı, kendisinin gözünü yeniden kör etmez, iftiralar, hakaretler havada uçuşmaz, kendisine oy vermiş vermemiş her bir vatandaşın cumhurbaşkanı olduğunu bu defa kabul eder ve ona göre davranır. Umarım seçim sonuçlarının heyecanı ile uzun zamandır kutuplaştırılmış ülkemizi yeniden makulde buluşturma fırsatını tepmez. Kendisi de bizim gibi seçim sonuçlarının muhasebesini umarız ki yapar."

"Her ne kadar Kısıklı'daki konuşması bu çerçevede pek umutlandırmamış olsa da çok üzüldüm, sayın Kılıçdaroğlu'nu büyük şevk ve zevkle kendisini alkışlayan bu ülkenin vatandaşlarını yuhalattı. Yeni seçilmiş yeni oylar daha sandıktan çıkmış bir cumhurbaşkanına yakışmaz. Nerede kalmıştık deyip herkesin cumhurbaşkanı olmayı, makulde buluşmayı, artık dertlerin üzerinden konuşmayı kendisine yol edinir diye ummuştuk. İnşallah bu ayıplı davranış sondur, çok ayıpladım, çok üzüldüm."

"Bizim için sonuç esastır, yarın ilk gündür."