Elazığ Bahçeşehir Koleji Covid 19 ile mücadele için yüz siperliği üretti

Elazığ Bahçeşehir Koleji, koronavirüs Covid 19 pandemisi nedeniyle sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri için yüz siperliği üretti.

TAKİP ET

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemisi nedeniyle artan hastalarla birebir ilgilenen sağlık çalışanları ve güvenlik görevlilerimizin hastalıktan korunma gerekliliği üzerine harekete geçen Elazığ Bahçeşehir Koleji sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri personelleri için okulda bulunan CNC lazer makinası ve 3D yazıcı ile yüz siperlikleri üreterek 200 adet Emniyet Müdürlüğü personeline teslim edilirken aynı zamanda İl Sağlık Müdürlüğüne de gönderildi.

Elazığ Bahçeşehir Koleji STEM laboratuvarında üretilen yüz siperliklerinin dışarıya bağımlı olmadan kendi laboratuvarın kendi imkanları kullanılarak üretildiğini söyleyen STEM laboratuvarı sorumlu öğretmeni M. Burak Aygen şu ifadelere yer verdi:

“Covid 19 salgın hastalığı sonrası doğan ihtiyacı karşılamak amacıyla başlattığımız bu hareket ile yüz siperliklerini üretip sağlık kuruluşlarına ve güvenlik güçlerimize gönderiyoruz. Öğrencilerimizin evlerinden çıkmadan yaptıkları tasarımları bizlerin de desteği ile hızlı ve farklı tipte modeller kullanılarak üretimimize devam ediyoruz. STEM eğitimi ile yetişen gençlerimiz; tasarlayabilen, hayallerini hayata geçirebilen, toplumun faydası için çalışan, tasarım modelleme yapabilen kısacası üreten bireyler olarak yetişiyorlar. Umarız bu hastalığı da en kısa sürede atlatıp güzel günlere ulaşacağız. Biz birlikte güçlüyüz, zaman birbirimize destek olma zamanıdır.” Dedi.

Konuyla ilgili konuşan Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, öğrencilerin toplumu ve dünyayı ilgilendiren her konuda aksiyon aldıklarını söyledi.

Dağ, açıklamasında: “Kampüslerimizde başlattığımız STEM tabanlı öğretim modeliyle; bugün hayal eden, tasarlayan, üreten, bilim ve teknolojiyle topluma fayda üreten gençler yetiştiriyoruz. Gençlerin bu projedeki odağı sağlık çalışanları başta olmak üzere bu süreçten etkilenenlere fayda sağlamaktı. Hedefimiz bilimin, teknolojinin, hayal edip tasarlayıp üretime geçirmenin anlamını ve bütün bunların bir cana, insana dokunduğunda kıymetli olduğunda önemli olduğunu bilerek yetişen nesiller yetiştirmek.”

Bakmadan Geçme