Elazığ'da yüksek kira fiyatları vatandaşları zorluyor

Elazığ'da yükselen kira fiyatları ekonomik zorluklara yol açıyor. Vatandaşlar uygun konut bulma konusunda güçlük çekiyor.

Elazığ'da yüksek kira fiyatları vatandaşları zorluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Haber... Elazığ'da kira fiyatlarının yüksek seyretmesi, şehir merkezinde yaşayan vatandaşları ekonomik olarak zorluyor. Şehir merkezinde kiralık konut fiyatları 25.000 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Özellikle Elazığ ve Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından kira fiyatlarında ciddi artışlar gözlemleniyor. Vatandaşlar, yüksek kira bedelleri nedeniyle mağdur duruma düşerken, uygun fiyatlı kiralık konut bulmak ise giderek zorlaşıyor.

Sürsürü, Çaydaçıra, Alaşehir, Bahçelievler, Abdullahpaşa ve Cumhuriyet gibi merkezi mahallelerde dahi eski yapıların kira bedelleri 10 bin TL'yi buluyor. Yeni yapıların ise kira bedelleri 25.000 TL'leri geçebiliyor.

Yüksek kira fiyatları, özellikle dar gelirli aileleri ve öğrencileri olumsuz etkilerken, bölgedeki konut arzının talebi karşılamadığı gözlemleniyor. Bu durum, kentsel dönüşüm ve konut politikalarının gözden geçirilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor.