Elazığ'dan kısa kısa

30 Mart 2017 - Elazığ Haberleri

TAKİP ET

BAŞKAN YANILMAZ'DAN, KANDİL SİMİDİ İKRAMI

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Regaip Kandili nedeniyle belediye tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda açılan stantta hemşerilerimize kandil simidi ve gül şerbeti ikramında bulundu.

Böylesi özel ve anlamlı günlerde ülkemizin birlik ve beraberliği için çokça dua etmemiz gerektiğini vurgulayan Başkan Yanılmaz, "Bereketin, merhametin, yardımlaşmanın ve hoşgörünün arttığı bu özel günlerde aramızdaki manevi bağ daha da güçlensin inşallah" dedi.

Daha sonra 16 Nisanda gerçekleşecek halk oylamasına değinen Başkan Yanılmaz, referandum sonucunda Türkiye'nin yeni bir sürece gireceğini belirterek, "İnanıyorum ki 16 Nisan'da bütün hemşerilerimiz sandıklara giderek Türkiye'nin güçlenmesinden, istikrarından, istikbal'inden ve geleceğinden yana bir oylama yapacaktır.15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın yeri ve önemi çok ayrıdır bizde. Ben özellikle 15 Temmuz sürecinde 24 saat süresince ayrılmaksızın bu meydandan ülkemize, devletimize destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim hepinden razı olsun" dedi.

Organizasyona yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımız da, böylesi özel günlere gösterilen hassasiyetten dolayı Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiler.


BAŞKAN ALAN'DAN ATİLLA'YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

2016 yılı Kasım ayı itibarı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine kayyum olarak atanan Cumali Atilla'yı ziyaret eden Elazığ TSO Başkanı İdris Alan başarı temennisinde bulundu.

HEMŞERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yüksel ile birlikte, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'yı makamında ziyaret ederek başarı temennisinde Bulunan Başkan Alan'ı, Belediye Başkanı Atilla belediye girişinde karşılayarak yoğun ilgi gösterdi.

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ziyarette yaptığı değerlendirmede, “Çok değerli hemşerimiz Sayın Atilla, göreve başlamasının ardından çok kısa bir süre içerisinde özellikle vatandaşlarımızla bütünleşmiş ve belediyecilik hizmetlerini en etkili şekilde vatandaşların hizmetine sunarak tüm toplumun takdir ve dualarını almıştır. Kendisini görevine yeni başlaması nedeniyle yaşamış olduğu yoğunluk nedeniyle rahatsız etmek istemedik. Nasip bugüneymiş. Diyarbakırlı kardeşlerimizin Sayın hemşerimize sahip çıkması ve ondan her ortamda övgüyle bahsetmeleri bizleri gururlandırmıştır. Daha öncede Diyarbakır'da Vali Yardımcılığı görevinde bulunmuş olan Sayın Atilla şehre ve şehrin ihtiyaçlarına yabancı değildir. Bölge insanı olan Sayın Başkan Atilla kısa sürede burada önemli başarılar elde ederek vatandaşların beklentilerinin karşılanması noktasında mesai kavramı gözetmeksizin fedakarca çalışmaktadır. Ben şahsım ve Odamız adına kedilerine başarılarının devamını diliyor, bu kandil gününde Yüce Allah( c.c.)'ın yar ve yardımcısı olmasını niyaz ediyorum. Bu vesile ile tüm Diyarbakırlı tüm kardeşlerimin de Regaip Kandillerini kutluyor hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.

HEMŞERİLERİMİZİN MUTLU OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sayın Başkanım bugün sizleri Diyarbakır'da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Elazığ iş dünyası ve tüm Elazığ halkının burada başarılı olmamız için duacı olduğunu biliyorum. Medeniyetlere beşiklik etmiş Diyarbakır, önemli tarih ve kültür birikimini içinde barındırıyor. Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır'ımızda yerel yönetim olarak sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Kadim şehrimizin gelişiminde üzerimize düşen tüm görevleri layıkıyla yerine getirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Diyarbakırlı hemşehrilerimizin mutlu olması için çalışıyoruz. Bu gayretlerimizin sizin gibi çok değerli sivil toplum kuruluşları tarafından takdir edilmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu vesile ile öncelikle nazik ziyaretiniz ve temennileriniz için teşekkür ediyor, bende sizlerin ve tüm Elazığlı hemşerilerimizin Regaip kandillerini tebrik ediyorum” dedi.


ELAZIĞ'DA AB-UDYK TOPLANTISI YAPILDI

Elazığ'da 2017 yılı 1. Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu(AB-UDYK) toplantısı yapıldı.

Öğretmenevi toplantı salonunda Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez başkanlığında gerçekleşen programa kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

2017 yılının birinci dönem AB-UDYK danışma ve yönlendirme kurulunun birinci toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, "Avrupa Birliği uyum süreci 3 dönem halinde değerlendirilmiştir. Bunlar, IPA öncesi, IPA 1 ve IPA 2 dediğimiz süreçlerdir. IPA öncesi dönem ve IPA 1 döneminde çeşitli fonlarda faydalanılmış ama IPA 2 döneminde 4,5 milyar EURO'luk bir fon var. Bunun bir kısmı şimdiye kadar kullanılmış ama hala kullanılmayan büyük bir kısmı duruyor. 2017 yılında da kullanılmayan bu bütçenin bir kısmı kullanılacak. Bizde ilimizin bu fonda en üst seviyede faydalanmasını istiyoruz" dedi.

Daha sonra program, soru cevapla sona erdi.


ELAZIĞ'DA ‘TARIM VE İNSAN' KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Elazığ'da, Türkiye genelinde 2016 yılı içerisinde çekilen fotoğraflardan oluşan “Tarım ve İnsan” konulu sergi açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın koordinesinde düzenlenen fotoğraf yarışmasından seçilen fotoğrafların yer aldığı “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf sergisi Elazığ'da bir alışveriş merkezinde açıldı. Sergi açılışına, Vali Yardımcısı Mustafa Gül, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç ile davetliler katıldı.

Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisinin 8'incisini düzenlediklerini belirten, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, “Tarım ve İnsan konulu fotoğraf yarışmamıza 529 tane yarışmacı, 2 bin 300 tane eseri ile katılım sağladı.Bakanlığımızın oluşturduğu jüri üyelerinin yapmış olduğu değerlendirmeler neticesinde ilimizde 18 tane fotoğrafımız ödül aldı. 120 tane eserimizde sergilenmeye hak kazandı" dedi.

Sergisinin 3 gün boyunca açık kalacağı öğrenildi.


ELAZIĞ KGF ŞUBESİ AÇILIYOR

Kefalet sorunu yaşayan işletmeler için önemli bir kurum olan Kredi Garanti Fonu (KGF) Elazığ Şubesi Elazığ TSO Başkanı İdris Alan'ın yoğun girişimleri neticesinde Elazığ iş dünyasına kazandırılmış olup, 31 Mart Cuma günü saat:15.00'de üst düzey katılımla açılıyor.

ELAZIĞ İŞ DÜNYASINA HAYIRLI OLSUN

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan Elazığ KGF Şubesinin açılması noktasında çok önemli girişimler yaptıklarını belirterek, “2016 yılı içerisindeki resmi başvurularımızla birlikte özellikle TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Elazığ KGF Şubesinin bir an evvel açılarak Cazibe Merkezleri Programı ile müşterek hizmet vermesini talep ettik. Ayrıca KGF Başkanı Sayın Faiz Yavuz ile birkaç kez görüşerek sürecin hızlandırılması noktasında desteklerini talep ettik. Bu girişimlerimiz neticesinde Şubat ayı sonu ve Mart ayı içerisinde Odamız bünyesinde açılacak olan şubenin tüm altyapı eksikliklerini KGF Uzmanlarının ziyaret ve katılımlarıyla hazırladık. Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerine hizmet verecek olan Elazığ KGF Şubesi nihayetinde tamamlanmış ve müdür ataması gerçekleşmiştir. 31 Mart Cuma günü saat: 15.00'de Elazığ Valisi Sayın Murat Zorluoğlu, Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız, il protokol üyeleri, KGF Genel Müdürü Sayın İsmet Gergerli ve iş dünyamızın katılımı ile KGF Elazığ Şubesi Odamız hizmet binası ikinci katında açılacak ve hizmetlerine başlayacaktır. Açılışımıza tüm üyelerimizin ve iş dünyamızın katılımını bekler, saygılar sunarız” dedi.

Bakmadan Geçme