Bakan Işıkhan'dan memur ve emeklilerin maaşlarına yönelik açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emeklilerin maaşlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, yılbaşında yapılacak maaş artışının yüzde 50'ye yaklaşacağını duyurdu.

Bakan Işıkhan'dan memur ve emeklilerin maaşlarına yönelik açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara'da gazetecilere yapılan açıklamada, Işıkhan, memur maaşlarına dikkat çekerek emekli maaşlarının düzenlenmesi çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Işıkhan, "En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacak" dedi.

Emekli maaşlarıyla ilgili olarak da Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti ve çalışmanın tamamlandığında Cumhurbaşkanı'na sunulacağını söyledi. Işıkhan, hükümetlerinin emeklileri, işçileri ve memurları enflasyona ezdirmemeye devam edeceğini vurguladı.

Ayrıca, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamında 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işleminin yapıldığını belirten Bakan Işıkhan, maaşı henüz bağlanmayan EYT'lilerin haklarının yıl sonuna kadar verileceğini açıkladı.

Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesine de değinen Işıkhan, bu konuda yapılan düzenlemelerin SSK'lılarla eşitleneceğini ve 1 milyon Bağ-Kur'luyu kapsayacağını belirtti. Ayrıca, Aile Koruma Kalkanı kapsamında ailelerde en az bir kişinin çalışmasıyla sigorta primlerinin karşılanacağını ve ev kadınlarına isteğe bağlı sigorta prim desteği sağlanacağını açıkladı.

Bakan Işıkhan, birinci dereceye ulaşmış tüm devlet memurlarına 3600 ek gösterge verileceğini hatırlattı ve yaşlı bakım sigortasının hayata geçirileceğini de duyurdu.