Bakan Koca'dan randevu sistemi açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Koca'dan randevu sistemi açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

BARTIN’DAKİ MADEN KAZASI SONRASI TEDAVİ GÖRENLERİN DURUMU NASIL?

Şu an 3 madencimiz entübe, yoğun bakımda. Bugün veya yarın muhtemelen bir yaralımızı daha solunum cihazından ayırabiliriz. Diğer 3 yaralıdan biri zaten servise çıkarılmıştı. Yarın muhtemelen bir hastamız daha yoğun bakımdan servise çıkarılabilir. Genel durumları daha iyi, kötüye gidişleri yok ama 2 kişinin kritik durumu devam ediyor.

İÇERENKÖY ÖZEL BAYINDIR HASTANESİNİN DURUMU NEDİR?

Bildiğiniz gibi hadisenin görüntüleri ortaya çıkar çıkmaz tedbir aldık. Müfettişlerimizi  görevlendirdik. Soruşturma disiplin kuruluna geçen hafta geldi. İlgili sağlık çalışanlarının meslekten men edilme durumları değerlendirildi. Karardan sonra hastanenin nasıl yeniden hizmete açılacağı da netleşmiş olacak. Bizim açımızdan her sağlık  tesisinin en erken sürede hizmete dönmesi esastır. Soruşturma tamamlandığında hastanenin nasıl  hizmete gireceği de belirlenmiş olacak.

ETLİK ŞEHİR HASTANESİNDE YOĞUNLUK NASIL?

Etlik şehir hastanesine hem bu açıktan atamayla birlikte çok sayıda hekimin ataması yapıldı hem de Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kurasında da eksik olan branşları tamamlamak üzere yeni hekimler yerleştirilmiş oldu. Her geçen gün bir planlama dahilinde hekim ve personel takviyesi yapılıyor. Şu an günlük poliklinik sayısı 8000’lere  ulaştı. Yılbaşında 20.000’i bulacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca mevcut hiçbir hastanemizi de kapatmıyoruz. Var olan hastanelerimiz mevcut yerlerinde sağlık hizmeti vermeye devam edecekler. Bu söylediğim Sami Ulus için de geçerli, Dış kapı için de geçerli, Onkoloji için de geçerli.

HASTANE RANDEVULARINA İLİŞKİN YENİ BİR DÜZENLEME OLACAK MI?

Her gün iyileştirmeler yapıyoruz bu konuda. Tamamen istediğimiz noktada olmasa da sorun giderek azaldı. Biliyorsunuz kamuya dönen hekimlerimiz oldu. Yaklaşık  6 bine yakın hekim döndü. Sanıyorum onlarda önümüzdeki 3-4 hafta içinde göreve başlamış olurlar. Sorunun her geçen gün azalacağını söyleyebilirim. Bununla ilgili yeni bir takım tedbirleri de hızla alıyoruz.